El Consell lliura els Plans Locals de Joventut a Avià, Casserres, Gironella i Puig-Reig

Els Plans Locals de Joventut marquen les línies estratègiques en polítiques de joventut locals pels propers quatre anys

Redacció
24 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:45h
Sessió de preparació del pla a Puig-Reig
Sessió de preparació del pla a Puig-Reig | Consell Comarcal del Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha lliurat els Plans Locals de Joventut als ajuntaments d’Avià, Casserres, Gironella i Puig-Reig. El Servei Comarcal de Joventut ha donat suport tècnic als ajuntaments esmentats  en la redacció dels seus Plans Locals de Joventut i hi ha treballat conjuntament.
 
Els Plans Locals de Joventut marquen les línies estratègiques en polítiques de joventut locals pels propers quatre anys i serveixen als municipis, a través de les seves regidories de Joventut, per treballar localment i donar resposta a les necessitats del jovent dels seus municipis. Aquest suport tècnic, que es dona de forma permanent per tots els ajuntaments de la comarca, se centrarà a partir d’ara en acompanyar els ajuntament en la implementació dels seus respectius plans.
 
Els Plans Locals incorporen polítiques destinades al jovent de la comarca incloses al Pla Comarcal de Joventut aprovat pel Consell Comarcal del Berguedà. Sobretot posen l’accent en les polítiques que les regidories de Joventut volen aplicar pels joves del seus municipis. En aquest sentit, destaca la tasca per l’establiment de punts de referència i trobada pels joves a l’àmbit local (a través d’espais joves) i de mecanismes de treball i participació amb les entitats juvenils locals per la dinamització d’activitats que se centrin en un oci saludable o el foment de la cultura.
 
El conseller comarcal de Joventut, Abel Garcia, ha refermat l’aposta del Consell Comarcal del Berguedà “per  coordinar les polítiques comarcals d’aquest àmbit amb els respectius ajuntaments” i treballar per “l’arrelament dels joves a la comarca”, la seva emancipació o el suport per trobar feina.
 
La redacció de tots els plans han comptat amb la participació de tècnics de la comarca. Des de diferents perspectives i àrees de treball han aportat la seva visió i, especialment, la dels joves. A través de diferents mecanismes de participació, adaptats a l’actual context  de pandèmia, han pogut traslladar la seva visió i opinió i fer-hi aportacions. Els plans són també una resposta a les condicions actuals que els joves han d’afrontar en mig de la crisi sanitària i social, on han vist estroncats molts dels seus itineraris vitals.