El Consell pavimenta un tram del camí que accedeix al monestir de Sant Salvador de la Vedella

El tram de 200 metres on s’actua està a disposició exclusiva dels vehicles autoritzats i serveis

Redacció
02 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:30h
Josep Lara i Pep Llamas al camí d'accés a Sant Salvador de la Ved
Josep Lara i Pep Llamas al camí d'accés a Sant Salvador de la Ved | CCB
El Consell Comarcal del Berguedà duu a terme les obres de pavimentació d’un tram del camí que dona accés al monestir romànic de l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella, a la Baells. L’objectiu dels treballs és millorar la seguretat dels vehicles d’emergència que hi hagin d’accedir quan sigui necessari. Aquest camí es troba a la cua de l’embassament, a tocar de la carretera C-16, i serveix per arribar amb cotxe fins al monestir quan el nivell de l’aigua és baix.

Aquest dimecres, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, juntament amb Pep Llamas, conseller comarcal d’Entorn i Medi Natural, han visitat l’indret per veure com evolucionen els treballs sobre el terreny. El tram del camí on s’actua té una longitud de 200 metres, presenta un fort pendent i es troba en mal estat amb forats i pedres soltes que dificulten la circulació dels cotxes de serveis.

D’aquí que el Consell hagi decidit fer-ne la pavimentació "ja que d’aquesta manera augmenta la seguretat per quan hi hagin de passar els vehicles dels serveis d’emergència" ha destacat, Josep Lara. D’altra banda, el president ha destacat que l'obra també suposarà "un estalvi", ja que el mal estat actual d’aquest camí "genera despeses periòdiques de conservació i manteniment per mantenir-lo transitable".

Aquesta via només compta amb un petit tram d’uns 20 metres asfaltat. Està a la disposició exclusiva dels vehicles autoritzats i de serveis i l’accés és restringit amb una cadena d’acer amb cadenat. Els treballs que s’hi realitzen consisteixen en la neteja i desbrossada del terreny, repàs de l’esplanada del camí, anivellació i compactació i la pavimentació amb formigó. El pressupost d’execució per contracte és de 26.151,42 euros.
 

El Monestir de Sant Salvador de la Vedella. Foto: Josep Sala Francàs


676.695,85 en millores de camins el 2022
L'obra s’emmarca dins del conjunt d’actuacions de millora i manteniment de camins per valor de 676.695,85 euros que ha dut a terme el Consell Comarcal durant el 2022 (el doble que el 2021), i que compten amb el finançament del departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

Les intervencions s’han dut a terme a 16 municipis de la comarca d’acord amb les peticions dels ajuntaments d’Avià, Castellar del Riu , Castellar de n’Hug, Fígols, Gironella, Gisclareny, La Nou, la Pobla de Lillet, Puig-reig, Sagàs, Olvan, Saldes, Sant Jaume de Frontanyà, Vallcebre, Vilada i Castell de l’Areny.

Enguany s’ha pogut actuar a més municipis perquè les bases de la convocatòria han previst beneficiar les obres plurimunicipals. En els últims anys, el Consell ha aplicat una política de rotació per assignar els ajuts per arreglar camins.