La majoria de rovellons que ven la Lluïsa són de la zona del Pedraforca i de Gósol i el cep és de "més amunt, de la zona de la Molina", detalla. "El preu varia molt: si és de botó, és més car, si és més gran, és més barat", informa tot afegint que el cost no ha variat respecte a l'any passat.
Els paradistes celebren que s'hagi avançat l'obertura del mercat, però diuen que "la gent encara pensa més en platja que en bolets" perquè encara fa molta calor. Tot i això, l'afluència de visitants al Mercat del Bolet ha estat constant durant tot el diumenge al matí. Alguns tornen de buscar bolets i acaben d'omplir el cistell al mercat. A més, aprofiten l'experiència dels paradistes per tirar els que són tòxics. Així ho ha fet la Ruth, una veïna de Terrassa que s'ha llevat d'hora per anar a buscar bolets prop de Berga. Alguns dels que ha collit eren dolents, però està satisfeta perquè ha trobat algun rovelló.

Parada del Mercat del Bolet de Cal Rosal. Foto: ACN.
L'àvia de la Carla Martínez és una gran coneixedora dels bolets que afloren a la zona i, a més de netejar-los amb molta cura i precisió, ajuda als visitants inexperts a descartar els dolents. La seva néta assegura mig de broma que això també els ajuda a l'hora de fer calaix.
A més de parades específiques de bolets, al mercat també hi ha productes gastronòmics de proximitat del municipi i la comarca, com embotits, mels, formatges i pa artesanal. El mercat es mantindrà obert fins que duri la temporada, que acostuma a allargar-se fins al novembre.
L'Ajuntament ha programat actes paral·lels al mercat alguns caps de setmana. El 24 i 25 de setembre se celebrarà la Festeta de la Cervesa Artesana; el 22 i 23 d'octubre la Festa del Bolet de Cal Rosal; i finalment, el 30 d'octubre hi haurà una nova mostra del Mercat de Productors del Berguedà.