Els serveis de club social i prelaboral per a persones amb malalties mentals del Berguedà passa a ser finançat

El Departament de Drets Socials ha inclòs en la seva cartera aquests recursos que, fins ara, assumia íntegrament amb fons propis la Fundació Horitzó

Redacció
05 de juny de 2023, 15:15
Actualitzat: 15:15h
Un instant de la visita dels representants del Departament de Drets Socials a la Fundació Horitzó
Un instant de la visita dels representants del Departament de Drets Socials a la Fundació Horitzó | Fundació Horitzó
La Fundació Privada Grup Horitzó, entitat que treballa per a la salut mental al Berguedà, disposarà del finançament per oferir els serveis de club social i prelaboral amb qualitat. Així ho ha anunciat la Fundació a través d'un comunicat de premsa, on han recordat que, des de l'entitat, ja s'acompanyava les persones amb trastorns mentals a través d'aquests serveis, si bé se sustentava amb finançament propi. Aquest fet, assenyalen, feia que s'haguessin d'invertir molts esforços personals i econòmics privats.

El servei de club social és un programa de suport a la integració i inserció comunitària mitjançant el lleure adreçat a persones amb malaltia mental. Es basa en la creació i  l'estímul de vincles relacionals per millorar el sentiment de pertinença a la col·lectivitat en la lluita contra l'estigmatització social. Per altra banda, el servei prelaboral és un recurs que promou la integració laboral de les persones amb malaltia mental mitjançant l'aprenentatge de les habilitats socials i laborals bàsiques per a la reincorporació al món laboral. Amb tot, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, ha inclòs en cartera aquests dos serveis.

L'anunci va comptar amb la visita de la directora general de Serveis Socials, Mariona Homs, la qual ha destacat que des del Departament s'ha fet una mirada a mitjà i llarg termini per identificar aquells territoris on hi ha fundacions que treballen des de fa anys oferint uns serveis de qualitat, com és el cas de la Fundació Horitzó i que ara passa a formar part de la cartera de Serveis Socials de la Generalitat. Així mateix, l'acte també va comptar amb la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons, ha volgut destacar que aquests serveis, que abans eren a través de subvenció, han entrat a formar part de la cartera de serveis socials. Ha destacat que la provisió no es fa a qui ofereix el millor preu, sinó a qui ofereix el servei de més qualitat, com és el cas de la Fundació Horitzó.

Així mateix, la visita també va comptar amb la coordinadora dels serveis territorials a la Catalunya Central, Mireia Vall, amb la representant dels Serveis territorials a Barcelona, Rosa Soler i amb el cap dels serveis socials, Roger Cuscó. Per la seva banda, el president de la Fundació Horitzó, Jordi Garcia Petit, ha volgut destacar el suport i coordinació amb ASFAM, associació de familiars i amics de persones amb problemes de salut mental del Berguedà, ja que aquests últims anys, tant la Fundació com l'Associació s'han hagut d'arremangar per oferir aquests serveis sense recursos. El president ha manifestat que avui és un dia de celebració per a la salut mental al Berguedà, perquè aquest finançament garanteix l'atenció a les persones amb problemes de salut mental i a les seves famílies.