L'entitat berguedana està dedicada a la integració laboral de persones amb problemes socials o discapacitat física. Una de les seves principals activitats és la venda de roba de segona mà. Si una part d'aquesta roba, que els ciutadans donen a través dels contenidors taronges, es fa malbé, no poden utilitzar-la i es converteix en més brossa. "No és tan greu el fet de llençar deixalles dins del contenidor sinó el que això suposa, una bossa de rebuig pot malmetre tota la roba que té al voltant, gerenant, a més, molts més quilos de residu", ha explicat Eva Sànchez. La situació s'ha repetit les últimes setmanes en molts dels contenidors que Grup Horitzó té a la comarca.
L'entitat ha captat nombroses fotografies que ha fet públiques, per tal de conscienciar del que suposa tirar rebuig dins d'una d'aquestes casetes. "No és una crítica al sistema del porta a porta, sinó als incívics que estan causant aquest dany, potser sense saber-ho, per això volem explicar què passa quan tiren l'orgànica i el rebuig als contenidors taronges", ha matisat Sànchez.
Eva Sànchez assegura que no s'han plantejat empetitir la boca del contenidor per evitar aquest efecte. "No ho hem pensat, si obliguem als ciutadans a posar la roba que donen en bosses més petites, estaríem perjudicant les persones que ho fan bé", ha reflexionat. "Confiem que, a partir d'ara, aquells ciutadans que tiraven brossa als contenidors taronges reflexionin i s'adonin que les seves accions tenen unes conseqüències", ha assenyalat la directora de Grup Horitzó.

Interior d'un contenidor de Grup Horitzó a Puig-reig aquesta setmana. Foto: Cedida

Interior d'un contenidor de roba al passeig de la Pau de Berga. Foto: Cedida

Contenidor de roba al barri de Santa Eulàlia. Foto: Cedida

Contenidor de roba a la Pobla de Lillet. Foto: Cedida

Brossa i roba en un contenidor del Salvador Espriu de Berga. Foto: Cedida
.jpg)
Interior d'un contenidor de roba usada al carrer Bruc de Berga. Foto: Cedida
.jpg)
Una bossa amb rebuig envoltada de bosses roba, a la Font del Ros. Foto: Cedida