Inauguren un espai a Berga que treballa per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà disposa d'un nou local, al centre de la ciutat, exclusiu per a oferir el servei Nexe

Publicat el 17 de març de 2022 a les 19:10
Actualitzat el 17 de març de 2022 a les 19:22
L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha inaugurat aquest dijous a la tarda, el nou espai al centre de Berga que acollirà el servei Nexe, que té l'objectiu d'oferir orientació, acompanyament i suport en la inserció al món laboral ordinari a persones amb discapacitat

El servei funciona des de l'1 de setembre, anteriorment tenia el seu espai a l'Hotel d'Entitats de la ciutat, però des de l'associació s'ha volgut trobar un local "més a prop del centre de la ciutat i que sigui exclusiu per a desenvolupar aquesta tasca", ha explicat la gerent de l'entitat, Ester Comellas. El nou espai compta amb una aula de formació, una aula d'informàtica i un despatx per les tutories individuals, i està adaptat per a persones amb dificultats de mobilitat.

Per a dur a terme les tasques, l'espai compta amb diversos perfils professionals. Per una banda, existeix una preparadora laboral, la Sandra Esteban, que s'encarrega de les formacions, les pràctiques i l'acompanyament dels usuaris. També compta amb la figura de l'Aida Padullés com a prospectora laboral, que estableix el contacte amb les empreses perquè aquestes contractin usuaris del servei. En els darrers quatre mesos, s'ha contactat amb 35 empreses de la comarca i s'ha aconseguit inserir dos usuaris al mercat laboral i dur a terme unes pràctiques no laborals.

El Servei Nexe es finança a través del Departament d'Empresa i Treball amb una subvenció de 60.000 euros, que es destina a pagar el lloguer de l'espai i el sou dels professionals. S'emmarca dins el programa SIOAS (Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport) i s'ha de renovar cada any, condicionat a què els resultats del servei siguin satisfactoris pel que fa a la inserció al món laboral dels usuaris que s'atenen al programa.

El departament també marca fins a 10 el nombre màxim d'usuaris que s'hi poden acollir, per això el servei ja compta amb una llista d'espera. A banda, cal complir amb una sèrie de requisits: estar registrat a l'atur i ser demandant d'ocupació, tenir un grau de discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%, una discapacitat física igual o major al 65%, o un diagnòstic de malaltia mental.