La Farmàcia Laura Guillén de Vilada ha arribat als 40 anys. En aquestes quatre dècades de servei ininterromput, ha tingut al capdavant la mateixa farmacèutica titular al capdavant, Laura Guillén Simón, fent d'aquest establiment molt més que una farmàcia: un espai de confiança, un punt de trobada, un símbol de continuïtat i arrelament a un poble que creix i es transforma.
Era l'abril del 1985 quan la Farmàcia Laura Guillén va aixecar la persiana per primera vegada. Aleshores, no n'hi havia cap, i per això, "no va ser una decisió fàcil", detalla la farmacèutica. "Emprendre sempre fa respecte, però no me n'he penedit mai", reconeix quatre dècades després i amb tota una vida professional de la mà d'aquest establiment.
"Com tot a la vida, hem viscut moments més bons i altres més complicats, però és un orgull i una satisfacció personal, després de 40 anys, mirar enrere i veure tot el camí compartit", es mostra satisfeta Guillén, que també posa de manifest que "mantenir la farmàcia viva fins avui ha estat també possible gràcies a totes les persones que hi han confiat i que, amb el seu escalf diari, han contribuït a fer que sigui molt més que una farmàcia", detalla.
De fet, aquesta farmàcia ha esdevingut també un agent més en l'aposta per la ruralitat, un testimoni del pas del temps i un símbol de la vitalitat, també dels pobles més petits. Un establiment, doncs, amb les virtuts pròpies del comerç local, on l'acompanyament personalitzat i el servei de proximitat són els valors més celebrats pel veïnat.
D'altra banda, la farmàcia de Vilada també ha esdevingut una peça clau del teixit comunitari i pel benestar dels viladins, en un moment que "els serveis d'atenció mèdica al dispensari han perdut moltes hores d'atenció", tal com ha assenyalat l'alcalde, Quim Espelt. "És un motiu d'alegria que la farmàcia de Vilada compleixi 40 anys donant servei a les veïnes i veïns del poble, i esperem que durant molts més anys en puguem disposar", ha emfatitzat el batlle, incidint que "el comerç i els serveis als pobles rurals ajuden a mantenir la població al territori i fan que la nostra petita comunitat continuï bategant amb força".
Per tot, des de l'establiment i el conjunt del poble, destaquen que "la història de la farmàcia de Vilada és també un exemple d'equilibri possible entre la feina i la vida", en especial, "en un context en què molts pobles lluiten per no perdre serveis bàsics".