En aquest punt, afirmen, es van proposar una trentena de noms de persones, alguns anarquistes tot i que altres no, que van lluitar "per la llibertat, contra l'explotació, l'autoritat i el feixisme", i es van portar a terme xerrades, encartellades, presentacions de llibres o inauguracions de carrers, com el de Marcel·lí Massana en el lloc del de mossèn Huch.
Uns mesos després, però, han lamentat, s'ha vist la decisió "trista i vergonyosa" de l'equip de govern de Berga, que ha multat pel canvi de placa d'aquest darrer carrer: "Vam ser ingenus si mai vam arribar a pensar que l'actual equip de govern podria ser més sensible pel que fa a la memòria històrica". Així mateix, han criticat que "els que s'anomenen anticapitalistes" segueixin els passos dels seus antecessors, utilitzant la multa com a eina dissuasiva de "càstig ideològic i econòmic" i, per tant, l'ordenança de civisme com a "marc legal i arma política per regular i controlar l'espai públic".
"La societat berguedana viu hipotecada per la por al que diran", han considerat els anarquistes. I dins del consistori, argumenten, "passa el mateix"."És ben trist, la dignitat segrestada per un grapat de vots", han conclòs.
Document de la multa rebuda pel canvi de nom del carrer mossèn Huch per Marcel·lí Massana

Inauguració del carrer Marcel·lí Massana a Berga. Foto: Aida Morales.