L'Ajuntament de Saldes rep 1,5 milions d'euros per implementar dues plantes solars fotovoltaiques

Entre els dos equipaments es produiran 1.269,45 kWp, xifra que equival al 50% de la potència instal·lada al municipi

Redacció
21 de març del 2023
Actualitzat a les 11:20h
Imatge d'arxiu d'unes plaques solars instal·lades a Reus
Imatge d'arxiu d'unes plaques solars instal·lades a Reus | Cedida
La Diputació de Barcelona ha concedit a l'Ajuntament de Saldes dos ajuts econòmics, en règim de concessió directa amb concurrència, per a la implementació de dos projectes de plantes solars fotovoltaiques. La xifra global aprovada s'eleva al milió i mig d'euros, i ambdues subvencions s'emmarquen en el Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació. Segons estableixen les bases del Programa, els imports s'han d'executar entre les anualitats del 2023 i el 2024.

En primer lloc, el primer ajut té un import de 781.133,05 euros i correspon a la instal·lació d'un parc solar que generarà 802,62 kWp. L'energia dotarà la Cooperativa Energètica del Pedraforca per a l'ús dels seus socis. Per tant, segons remarquen des del consistori, "amb aquest projecte les persones del territori podran ser partícips en la generació de la seva pròpia energia".

L'altra subvenció concedida compta amb una dotació de 718.866,95 euros que servirà per col·locar plaques equivalents a la producció de 466,83 kWp. En aquesta ocasió, la producció serà de gestió municipal i servirà per a l'autoconsum del centre de valorització de la fusta que la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa instal·larà al municipi. Així, des de l'equip de govern assenyalen que, mitjançant la venda d'excedents, aquest parc solar dotarà de capacitat a l'Ajuntament per generar els quilowatts suficients per al funcionament del centre de valorització i el consum de la part pública del municipi.

Segons han remarcat des del consistori, la suma de potència instal·lada entre ambdues plantes serà de 1.269,45 kWp, xifra que s'equipara, aproximadament, al 50% de la potència instal·lada al municipi de Saldes.