L'oposició de Berga demana a l'equip de govern que doni explicacions respecte de les obres de l'Hospital

Abel Garcia i Ramon Caballé compareixen conjuntament per evidenciar la seva "preocupació" respecte de la qüestió i titllar CUP i ERC de mentir i d'anar tard

21 de maig del 2023
Actualitzat a les 22:11h
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Berga.
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Berga. | Salut Catalunya Central
Les declaracions del conseller de Salut, Manel Balcells, al voltant de les obres a les urgències de l'Hospital de Berga i el possible endarreriment de la seva posada en marxa per culpa d'uns accessos inacabats ha encès la política local de Berga i la campanya electoral. Aquest vespre, els candidats a l'alcaldia de PSC i Junts per Berga, Abel Garcia i Ramon Caballé, han comparegut com a regidors de l'oposició per mostrar la seva preocupació respecte de les afirmacions del conseller i per exigir a l'equip de govern que hi doni resposta.

"Demano claredat a l'equip de govern i que expliquin si tindrem o no urgències", ha etzibat Garcia, que ha incidit que "estem en campanya, però això no treu que el Ramon i jo continuem sent regidors a l'Ajuntament de Berga, així que no podem descuidar el dia a dia de la gestió". Per a Caballé, "evidenciem un retard més d'aquest equip de govern, en un tema de consens i de fer la feina", i malgrat puntualitzar que "estem en campanya i pot semblar que ho aprofitem", ha refermat que demanen explicacions públicament perquè "és quelcom que ens preocupa perquè és de ciutat i de salut, i no ens podem permetre cap endarreriment". Així mateix, ambdós han recalcat que, després que el Consell Comarcal es comprometés a fer-se càrrec de la meitat del cost de les obres d'arranjament dels accessos, la qüestió econòmica no justifica l'endarreriment.

Ara bé, els regidors no han pogut evitar mostrar la seva decepció per aquests fets, emfatitzant que "plou sobre mullat". "Aquesta situació eleva a l'enèsima potència la inoperància d'un govern de coalició, d'Esquerra i de la CUP", ha remarcat Garcia, que ha afegit que "ve algú de fora a dir el que tots veiem: que aquest govern menteix, que està fent tard en tot, i que perd subvencions". "Cal posar ordre, i sobretot, no jugar amb temes de salut", ha aclamat Caballé, que ha reivindicat que "el màxim responsable és l'alcalde de Berga".

Amb tot, el regidor del PSC ha conclòs que aquest afer "és un resum en el millor moment possible, per aquells que puguin tenir dubtes, sobre si aquest govern és operant o no". "És una radiografia de la legislatura, i jo els animo que deixin de mentir, deixin de molestar i facin un pas al costat pel canvi que necessita la ciutat", ha sentenciat.


 
Arxivat a