Els cinc restaurants imperdibles al Berguedà, segons la Guia Michelin

Els productes locals i la integració per la cuina tradicional i d'avantguarda marquen la filosofia dels establiments aclamats pels crítics d'arreu

11 de juny del 2024
Actualitzat a les 8:47h
Sopa de ceba de l'Estany Clar
Sopa de ceba de l'Estany Clar | Estany Clar

La gastronomia berguedana consta de plats únics, en bona part elaborats amb productes locals que són una insígnia pel territori. Aquesta cultura culinària ha permès fer realitat propostes de restauració de gran qualitat i que han atret crítics d'arreu del món, entre els quals els de la prestigiosa Guia Michelin.

Nació Berguedà et facilita la llista d'establiments de la comarca que es troben actualment recomanats per aquest recurs, incloent-hi un local amb estrella. Una llista variada i que recorre el territori, amb cinc establiments en cinc municipis arreu de la comarca.


Els Casals - Sagàs

Els Casals de Sagàs és l'únic establiment que, actualment, compta amb una estrella Michelin al Berguedà. Liderat pel xef OriolRovira, l'aposta per un producte de proximitat (la majoria provinent de la mateixa finca o explotacions properes) també ha dotat l'espai de l'estrella Michelin verda de sostenibilitat. La temporalitat del producte marca la seva oferta, que també es complementa amb el servei d'hotel, senzill i acollidor. 
 


Restaurant Terra - Berga

El sentit de la pertinença del xef Pere Venturós marca l'oferta del Restaurant Terra. La cuina catalana i berguedana, així com el respecte per la temporalitat dels productes, dissenyen una oferta culinària que també abraça la cuina d'avantguarda. A més de la carta, ofereix dos menús, on es poden trobar plats atrevits i amb tocs personals, amb un gran protagonisme pel producte local.
 


El Celler de Ca la Quica - Puig-reig

Situat als baixos d'una casa de pedra del segle XIX al bell mig de Puig-reig, el Celler de Ca la Quica consta d'una carta actual, que va des d'una amb varietat en arrossos i peix fresc, a carns de primera qualitat. També disposa d'una gran selecció de vins, caves i licors del seu propi celler. El responsable de l'establiment és Toni Castaño, el qual pretén oferir a la seva clientela una cuina sincera i respectuosa amb les matèries primeres.
 



Estany Clar - Cercs

L'Estany Clar s'ubica en una masia catalana del segle XIV, a Cercs. Aquest escenari, envoltat de natura, ja dona un indicatiu de què rebrà el client en aquest espai, referent a la comarca durant anys: una experiència acollidora amb producte de proximitat, de temporada i gran qualitat. L'establiment manté la filosofia d'ençà que va obrir les portes el 1987, amb el xef Josep Xandri al càrrec. Una visió que aposta per una alta cuina propera.
 


Ca l'Amagat - Bagà

Ca l'Amagat és el millor exemple de la reconversió mantenint l'essència, on la cuina d'avantguarda viu amb la tradicional. L'ambient rústic del local, nascut com una taverna, s'ha tranformat al llarg de quatre generacions en un establiment modern, que creu en els productes de proximitat i la gastronomia local. A més, l'espai també consta d'allotjaments, per completar l'estada del client a Bagà.