Partits polítics i institucions del Berguedà es planten contra l'homofòbia

L'Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal, i partits polítics com ERC, CDC, la CUP, el PSC o ICV manifesten públicament el seu suport als agredits

Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a les 10:35h
Els dos joves agredits a Berga
Els dos joves agredits a Berga
Diversos partits polítics i institucions del Berguedà no han volgut quedar en silenci davant de l'agressió que dos joves homosexuals van patir aquest cap de setmana davant de la discoteca de Berga La General, després de fer-se un petó en públic. Per això, des de l'Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà, el mateix Govern de la Generalitat, o grups municipals com ERC, la CUP, el PSC, CDC o ICV s'han realitzat manifestos i comunicats, a través dels quals s'ha fet públic el suport a les víctimes i s'han condemnat els fets. 

Segons l'Ajuntament de Berga, aquest atac no pot quedar "impune" i, tal com ja va afirmar en un comunicat, no permetrà cap més agressió homòfoba i "emprendrà les mesures judicials oportunes". Per la seva part, el Consell Comarcal també ha manifestat el rebuig més frontal a aquest atac, tot afirmant que "queda molt camí per recórrer per tal que l'espai públic sigui un espai de llibertat i diversitat". No obstant això, ha destacat que des de fa tres anys incorpora actuacions de prevenció de les conductes lgtbfòbiques en el marc del Pla d'Igualtat Comarcal i que, per tant, la voluntat és de continuar treballant en aquest sentit. 

A nivell polític, ERC de Berga va ser un dels primers partits en denunciar el cas. Aquests van ser, precisament, els que van visibilitzar-ho més a les xarxes, tot iniciant una campanya de suport i denúncia, amb una concentració aquest dilluns a la plaça de Sant Pere a les 19.00 hores per criminalitzar aquests fets. Per altra banda, la CUP de Berga i l'Esquerra Independentista del Berguedà també s'ha volgut manifestar, mostrant el "rebuig més absolut" cap a les actituds dels agressors, i indicant que "cal treballar fermament per eliminar l'homofòbia de les estructures socials i discursives". 

A més, des del partit polític que governa l'Ajuntament de Berga s'ha indicat que aquesta agressió "no és una anècdota", sinó una mostra més de la violència que aquest col·lectiu viu "de manera quotidiana". Per la seva part, el principal grup de l'oposició, CDC, ha considerat els fets "intolerables i molt greus", i ha indicat que el consistori no permetrà que es produeixin actituds "intolerants i violentes", en un text consensuat entre tots els partits polítics que conformen el ple municipal. 

Així mateix, però, diversos partits també han volgut fer públics els seus punts de vista particulars, com ara el PSC, que des de la federació del Bages, Berguedà i Solsonès, així com les Joventuts Socialistes de les Comarques Centrals, han "condemnat fermament" les agressions, i han qualificat els actes "d'intolerables". Aquest aspecte, així com el foment de la llibertat, la igualtat i la solidaritat, han dit, s'estan treballant a les escoles i entre les famílies, ara més que mai.
Arxivat a