Sant Joan demana més personal i atura les accions de protesta esperant el conveni d'inversions

Famílies i claustre de professors demanen millores a l'Escola Bressol Flor de Neu per tal de garantir més planter d'alumnes pels centres educatius que són públics

Publicat el 30 de maig de 2019 a les 19:39
Actualitzat el 30 de maig de 2019 a les 20:34
Els quatre caps de llista del 26-M amb representació al plenari en el mandat 2019 - 2023 (Montse Venturós, Jordi Sabata, Ramon Camps i Abel García) van acordar ahir amb un representant del departament d'Educació, Josep González Cambray, la signatura d'un conveni entre Govern i ajuntament de Berga per fixar les inversions que hi haurà a l'escola pública de la ciutat el pròxim mandat. Aquest dijous, encapçalats per l'alcaldessa electa Montse Venturós, han explicat els detalls de la reunió a la comunitat educativa de l'escola Sant Joan en una assemblea convocada per l'AMPA. Famílies i claustre de professors han agraït el front comú dels partits locals i han assegurat que aturen les mobilitzacions nocturnes per facilitar la negociació del conveni i fins que no coneguin els detalls del document que es redactarà i puguin valorar el contingut d'aquest.

Això sí, han demanat al consistori que reforci l'escola bressol i han fet incís en què l'escola de Sant Joan necessita que la Generalitat la doti de més personal. 

Els candidats han explicat el contingut de la trobada i han exposat que el conveni es redactarà i s'haurà de negociar durant l'estiu. El Govern ha descartat del tot donar al centre la segona línia que reclamaven els pares per aquest curs, però permetrà que l'escola Sant Joan oferti dues línies de P3 el curs 2020-2021. Ara bé, que en aquell moment es faci efectiu una segona línia de P3 dependrà, com enguany, del nombre de preinscrits. 

La Generalitat s'ha compromès mentrestant a finançar el 50% de les inversions que es facin a les escoles públiques de Berga. Un dels aspectes que el consistori reclamarà al departament que assumeixi al 100% és, però, el relatiu a assegurar el fàcil accés amb cadires de rodes o altres suports als centres públics, quelcom imprescindible pels alumnes amb mobilitat reduïda i que ara no es compleix. 

Amb tot plegat, la presidenta de l'AMPA, Arantza Rey, ha assegurat que els pares i mares han rebut els resultats de la reunió "amb gust agredolç". D'una banda, ha dit, "sentim una mica de tristor perquè al final la nostra lluita sempre havia estat per la segona línia de P3" i "perquè creiem que Berga es mereixia tenir aquesta segona línia". Però d'altra banda, "estem molt contents perquè tots els grups polítics han arribat a aconseguir un pacte per la pública". 
 

Membres dels quatre grups polítics amb representació escoltant amb atenció el director de l'escola Ramon Gassó. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Al final el que estàvem demanant és que la pública sortís reforçada, perquè és bàsic per qualsevol població que l'escola pública sigui potent, amb millors condicions pels nostres infants", ha dit Arantza Rey. "Tenint en compte que hi havia eleccions i que cadascú té les seves tendències polítiques, crec que és molt positiu que tots els grups polítics hagin fet front comú i hagin donat suport a les públiques de Berga", ha reiterat. 

El director de l'escola de Sant Joan, Ramon Gassó, ha explicat, per la seva banda, que el centre farà un anàlisi i justificarà quins llocs de treball necessita per tal de requerir-los a la Generalitat. Segons ha relatat Gassó, així mateix els ho han demanat ja des dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central, que els hi han donat a entendre, que se'ls concedirà la petició de personal per als propers anys. Gassó ha mantingut contacte telefònic en les últimes hores amb la directora d'Educació de la Catalunya Central, Dolors Collell. 

Millores a l'escola bressol Flor de Neu

Amb la natalitat a la contra a l'hora d'aconseguir portar més nens i nenes de l'escola pública, la comunitat educativa de l'escola de Sant Joan ha remarcat la importància de poder atraure més infants a l'escola bressol de Neu, de titularitat municipal i que ara mateix té les 70 places cobertes. La millora de les instal·lacions i les ràtios facilitaria, segons el punt de vista de molts dels pares presents a l'assemblea, que més famílies hi portessin els seus fills i, per tant, que arribat el moment de fer el pas al parvulari, optessin per l'escola pública i no per la concertada, que també ofereix places d'escola bressol.

El regidor d'Educació, Eloi Escútia, ha assenyalat que entre les tres escoles públiques que hi ha a Berga (Sant Joan, Santa Eulàlia i la Valldan) s'oferten més de cent places de preinscripció de P3. És a dir, que per omplir-les no n'hi ha prou amb què tots els pares dels infants que han anat a la Flor de Neu optin per un d'aquests centres, sinó que cal convèncer a famílies que ja han portat els seus fills a la privada en aquesta primeríssima etapa. 

Eloi Escútia ha exposat les dificultats de plantejar-se una ampliació de places perquè, ha afirmat, "no és una cosa que es faci d'un dia per l'altre". Però s'ha compromès a continuar invertint en les instal·lacions i els espais.