VÍDEO Les entranyes de la presa de la Baells, a l'Espai Terra
Un equip del programa descobreix alguns dels punts menys visibles del pantà berguedà

Ara a portada
-
Societat El Berguedà recupera el subministrament elèctric després de vuit hores d'aturada Lídia López
-
Societat Catalunya recupera la normalitat a la xarxa elèctrica però Rodalies continua sense funcionar Lluís Girona Boffi
-
Societat Els Divendres Panxo arriben a la desena edició amb un programa divers durant dos mesos Lídia López
-
-
Publicat el 05 de juliol de 2016 a les 16:06
Actualitzat el 05 de juliol de 2016 a les 16:08
Amb més de 40 anys d'història, l'embassament de la Baells i la presa que el suporta tenen més ganes que mai d'engrandir-se en propostes i activitats. Per això, el programa Espai Terra ha decidit realitzar un recorregut per totes les seves possibilitats, explicar el funcionament i també fer un repàs per la seva història. I és que el pantà de la Baells va néixer el 1976 amb l'objectiu d'abastir d'aigua del Llobregat les indústries i la població de l'àrea metropolitana. No obstant això, amb els anys, la seva utilitat ha evolucionat i, més enllà d'aquí, s'ha convertit ja en un element més del paisatge de l'Alt Berguedà, on s'hi poden realitzar diverses activitats, com ara natació, piragua o pesca.
Tot això, però, sense oblidar el canvi sobtat que va comportar en el seu moment la desaparició del municipi de Sant Salvador de la Vedella i el naixement del nou poble de Sant Jordi de Cercs. Una gran infraestructura amb un mur imponent de formigó de 22 metres de gruix i 102 metres d'alçada, amb una llargada en forma de paràbola de 301 metres. Amb Eudald Querol, l'Espai Terra recorre les seves entranyes de més de set quilòmetres de passadissos, que esdevenen uns túnels opacs, tancats al públic, des d'on es fan les tasques de manteniment.
Et pot interessar
-
Societat Així és el Mòdul Berguedà, una caseta per fires pensada i elaborada a la comarca
-
Societat L'Ajuntament d'Olvan converteix l'antic consultori de Cal Rosal en un habitatge
-
Societat Berga treballa en el Pla Especial Urbanístic d'edificacions en sòl no urbanitzable
-
Societat Els imperdibles de Firhàbitat 2025