Durant dues temporades, l'obra teatral de Casanovas va recollir un bon èxit de públic i ara, l'aposta és traslladar-lo a la petita pantalla. Tal com explica la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en un comunicat, l'argument del film es basa en una família que viu en una població de prop de Barcelona -el rodatge es duu a terme a la població d'Alella, al Maresme-, que veu sacsejada la seva quotidianitat amb els fets polítics del setembre i l’octubre del 2017.
La família, en procés de separació per la distància que generen les opinions polítiques en un moment tan delicat, la formen quatre persones. La mare, interpretada per Míriam Iscla, és una professora d’institut, apartada temporalment de la docència, que durant aquestes setmanes convulses farà un viatge de cura i redempció. Abel Folk interpreta el pare, que és un petit empresari, que s’acaba involucrant en l’organització local del referèndum.
La filla gran és la Marta Ossó, que està a punt d’anar-se’n a viure a Barcelona amb la seva parella, la Carla, però els fets polítics al voltant del referèndum de l’1 d’octubre posen en crisi la seva relació. Finalment, tenim el germà petit, interpretat per Francesc Cuéllar, que dona vida a un jove amb una feina precària que troba en el projecte del referèndum un incentiu vital molt valuós.
.jpg)
Els quatre protagonistes: Abel Folk, Míriam Iscla, Francesc Cuéllar i Marta Ossó Foto: CCMA
Sense fer sang i fetge amb uns fets que van suposar tot un terrabastall polític i social, Alguns dies d'ahir "és una història sobre una família que aprèn a comprendre els pensaments i les postures dels altres a mesura que tot es van crispant les seves relacions internes i les que hi ha fora de casa seva". Tal com defineixen els creadors, "els integrants de la família fan tot el possible per conversar i per entendre’s, perquè, en el fons, s’estimen i es respecten, i que trobaran la manera de perdonar i de curar les ferides produïdes durant tot aquest procés".
[plantillavirals]