
La Cecot també s'ha mullat en l'afer del rescat de Catalunya. El president de la patronal terrassenca, Antoni Abad, considera "ben trist que Catalunya hagi de demanar un rescat de 5.023 milions d'euros quan n'aporta prop més de 16.000 milions anuals a la resta de l'Estat". "Ens cal un sistema de gestió financera diferent, en el qual el control financer es faci des d'aquí i pactar amb l'Estat la quota de solidaritat que es pot assumir en cada cas", ha dit Abad davant l'anunci del Govern de la Generalitat d'adherir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic.
Davant la situació crítica de refinançament de deute en la que es troba avui Catalunya, amb la forta pressió política i el dèficit estructural que arrossega el país, la Cecot ja va fer un pas endavant el passat mes de juliol i va comprometre públicament el seu suport incondicional al Govern en relació al pacte fiscal.
Des d'aquest punt de vista, i amb el punt de mira en la Diada Nacional, la patronal catalana exigeix unitat de criteri i actuació a tots els partits polítics i a la resta d'interlocutors socials, sindicats, altres patronals, associacions cíviques, etc. "En aquests moments és essencial que tots anem plegats i des de la Cecot creiem que la ciutadania no entendrà de cap de les maneres que els interessos, partidistes o d'altra classe passin per davant dels interessos del país".
"Si bé creiem incoherent haver d'estar demanant liquiditat després de fer l'aportació de diner tan gran que es fa des de Catalunya cada any, des de la Cecot també insistim a la Generalitat que continuï fent l'esforç d’austeritat i de cerca de l'eficiència que ha iniciat", afirma el president de la Cecot. "Hem de ser conscients que la nostra administració ha crescut molt en els últims deu anys i cal fer-la més eficient i limitar la seva gestió, i cal redimensionar-la i, al mateix temps, apostar per la cooperació público-privada".