El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha proposat que la Comissió Nacional del Mercat de Valors canviï de metodologia per valorar l'opa del BBVA cap a l'entitat. En una entrevista al diari Ara, González-Bueno ha exposat els seus dubtes amb el criteri que la CNMC, l'òrgan encarregat de decidir si accepta l'oferta d'adquisició o la rebutja, ha fet servir en operacions com ara la fusió de Bankia i CaixaBank: "Tenim molts dubtes sobre la metodologia que ja s'ha aplicat en el passat".
González-Bueno considera "imprescindible" que de cara a l'operació amb el BBVA hi hagi canvis per assegurar que es faci "Una investigació de mercat amb una metodologia preestablerta. Que no s'anteposi a la metodologia al fons de la qüestió, que és que hi hagi competència de veritat". El directiu financer ha tornat a treure pit del moment de l'entitat i ha justificat el retorn a Catalunya com un fet que va "més enllà de la política": ¨"és una qüestió d'orgull i pertinença", ha reblat, en consonància amb la intervenció del president de l'entitat, Josep Oliu, de dilluns passat.
L'entitat bancària vallesana travessa un bon moment de forma. La setmana passada va presentar els resultats del 2024, en què ha disparat els beneficis un 37,1% amb uns guanys rècord de 1.827 milions d'euros. En l’últim trimestre de l’any, el Sabadell ha guanyat 532 milions, un 75% més que en el mateix període del 2023, superant així en dos trimestres consecutius la fita dels 500 milions de guanys.
A més, l'entitat va anunciar a principis de febrer que elevarà dels 2.900 milions fins als 3.300 milions la retribució prevista als accionistes a càrrec de 2024 i 2025, l’equivalent a repartir 61 cèntims per acció en els dos exercicis. El banc també ha anunciat que dedicarà 1.002 milions (18,69 cèntims per acció) a programes de recompra. En total, a càrrec de 2024 es desembutxacaran 2.100 milions, l’equivalent a 39 cèntims per acció. Però el tauler pot canviar si el BBVA decideix apujar l'oferta per l'opa.