
El 10 de d'agost passarà a ser una altra data simbòlica en les sèries històriques que registren el comportament de les borses del món i particularment de l'Ibex 35, que ha viscut un veritable 'dimecres negre'. El selectiu espanyol ha abandonat la franja dels 8.000 punts i ha tancat amb 7.966 punts, un indicador que no es registrava des del 27 de març del 2009. La caiguda ha estat del 5,49%, una pèrdua que no es recordava des del 14 de maig del 2010, 24 hores després que el president del govern espanyol aprovés el primer pla d'ajust per reduir el dèficit. El pànic s'ha estès per les borses del món davant la possibilitat de què França s'incorpori al grup de països que pateixen la crisi del deute sobirà.
Tots els títols de l'Ibex 35 s'ha tenyit de vermell liderats pel Banc Santander que ha registrat la pèrdua més important amb una caiguda del 8,33%. El BBVA també ha patit una bona patacada i durant la jornada s'ha deixat un 7,83% del seu valor.
Les borses europees també han viscut una 'jornada negre' amb un CAC 40 de París amb una caiguda del 5,5%, el FTSEMIB d'Itàlia que ha perdut un 6,7%, el Dax alemany que ha tornat ha tenir pèrdues per sobre del 5%, s'ha deixat un 5,1%, i el FTSE 100 de Londres que ha restat el 3,1%.
Prima de risc a la baixa
La prima de risc espanyola, la que recull la diferència del preu dels bons a deu anys de l'estat espanyol en relació amb el cost del mateix producte alemany, ha tancat en 285 punts bàsics, de nou per sota dels 300 punts i amb un preu del deute en el mercat secundari del 5,07%.
El preu de l'endeutament espanyol segueix estan per sota del cost que els costa als italians la venda dels seus productes de deute sobirà. Itàlia ha tancat la jornada amb una prima de risc de 290 punts bàsics, 5 punts més alta que l'espanyola, i amb un tipus d'interès del 5,12%.