El Cercle Català de Negocis (CCN) s’ha posat formalment en contacte amb l’Associació d’Empresaris i Directius Alemanys ubicada a Barcelona per oferir-los mantenir una trobada, en la qual els empresaris sobiranistes catalans s’ofereixen a desmitificar els dubtes i temors relacionats amb el procés de consecució d’un estat propi per a Catalunya, arran de la presentació de la 'Declaració de Barcelona', manifest crític amb el procés sobiranista.
La direcció del Cercle considera que les declaracions fetes públiques pels directius alemanys es deuen a què les persones que les van fer “estan mancades d’informació o n’han rebut de tergiversada a través de la premsa espanyola” i és per aquest motiu que s’ofereixen a explicar el procés i les conseqüències que tindrà per a les empreses alemanyes instal·lades a Catalunya, a més d’explicar-los la situació en què restarà Catalunya en relació a la Unió Europea, el tractat de Schengen i el mercat espanyol.
Pel CCN, els firmants de la 'Declaració de Barcelona' no són els representants autoritzats de l’empresariat alemany -de fet la BASF s'hi ha desvinculat-, sinó persones amb càrrecs o exalts càrrecs directius que “s’han deixat manipular per la FAES i per la Fundación Francisco Franco”. El Cercle manté que aquestes persones “no han aportat dades objectives i han fonamentat la seva posició en conjetures sense fonament”.
Per aquest motiu, el CCN els recorda que “el catalanisme polític s’ha caracteritzat per defensar la democràcia, l’estat de dret, el respecte als drets humans i la defensa de la integració europea”. Tanmateix Albert Pont, president del CCN, manifesta que “el dret internacional preveu la transmissió directa i quasi automàtica dels tractats signats per l’estat predecessor (en aquest cas Espanya) a l’estat successor (en aquest cas Catalunya) amb motiu d’una successió d’estats”. També preveu que els casos de successió d’estats “no suposin la pèrdua de drets i deures dels particulars establerts en tractats internacionals”. Segons Pont, “els tractats de la UE es continuaran aplicant a Catalunya amb completa normalitat l’endemà de la independència”.
El president del CCN desmunta el tremendisme dels firmants de la 'Declaració de Barcelona' quan afirma que “Europa només preveu l’expulsió d’un estat com a membre de ple dret de la UE per violació dels criteris de Copenhaguen, que garanteixen la democràcia i el respecte dels Drets Humans. Qualsevol intervenció d’entitats legalment constituïdes, detenció d’autoritats públiques electes o supressió d’òrgans públics democràticament constituïts suposa una violació dels criteris de Copenhaguen”. I ho rebla amb contundència: “tal i com està anant el procés, ara per ara, és Espanya qui té més números per quedar-se fora d’Europa”.
Finalment, el CCN exhorta el govern espanyol a explicar als mercats internacionals com pagarà els 1.080.000 milions d’euros de deute públic si no arriba a un acord amb Catalunya, i a explicar als ciutadans espanyols com pagarà les pensions una vegada Catalunya no sigui membre d’Espanya, tenint en compte que els catalans aportem el 29% al fons de reserva de la Seguretat Social. Un fons que, d’altra banda, el CCN considera que actualment ja no existeix perquè està invertit en deute públic espanyol de baixa qualificació creditícia.
El CCN vol fer pedagogia amb els directius alemanys
La patronal sobiranista consideren que els firmants de la 'Declaració de Barcelona' estan mancats d’informació
ARA A PORTADA
Publicat el 12 de febrer de 2014 a les 18:25
Et pot interessar
-
Economia Marius Carol i Gerard Guiu, nous consellers de Movistar
-
Economia En marxa la consulta per l'opa al Sabadell: «Està totalment alineada amb la legislació vigent»
-
Economia El Govern defensa «mantenir l'actual model bancari» i veu «positiva» la consulta de Sánchez sobre l'opa
-
Economia Catalunya bat el rècord de treballadors en un mes d'abril amb 3,84 milions d’ocupats