La mostra per a l'estudi es va recollir durant els tres primers mesos del 2008 i, segons els responsables d'aquest treball, "es preveu que actualment aquestes xifres hagin empitjorat". Alhora, conclouen que aquests impagats generaran en les empreses 250.000 milions d'euros en costos addicionals cada any.
  Respecte als terminis de pagament a Europa, en el sector de l'educació el 60,5% es fan d'aquí als 30 primers dies; el 26,5% entre 30 i 90 dies; i el 13% a partir de 90 dies.
  Per tipus de pagadors, els consumidors són els qui més endarrereixen els pagaments amb una mitjana de 6,8 dies respecte dels 4,8 dies de les empreses o els 5 dies de les administracions públiques. Educació és l'únic sector dels onze analitzats en què les administracions públiques no són els qui més endarrereixen els seus pagaments.
ESPANYA TÉ MÉS RISCOS D'IMPAGATS
  L'estudi elabora a més un rànquing de millors/pitjors pagadors sent els països del sud d'Europa com Portugal, Grècia i Xipre els països que més endarrereixen els seus pagaments mentre els països escandinaus com Finlàndia són els més ràpids a l'hora d'afrontar els seus deutes.
  Respecte a la visió d'aquesta situació per part de les empreses, Espanya juntament amb Hongria, Irlanda i Portugal són els països que es mostren més pessimistes a l'hora de cobrar els seus deutes durant el 2008. A més, segons l'estudi de Intrum Justitia, i tenint en compte l'actual incertesa econòmica, Espanya juntament amb Suïssa, Itàlia, Irlanda i França són els països europeus en què més ha augmentat el risc d'impagats.