Grífols tanca amb una remuntada del 12% després d'anunciar la demanda contra Gotham i convocar inversors

El consell d'administració de la multinacional catalana aprova unànimement totes les transaccions qüestionades per l'inversor baixista després d'una sessió d'alta variabilitat

  • Cartell de Grífols a la seu de l'empresa -
Publicat el 10 de gener de 2024 a les 18:14
Les accions de Grífols han tancat la sessió d'aquest dimecres a la borsa amb una alça del 12% després que la mateixa companyia hagi anunciat que, d'una banda, emprendrà accions legals contra Gotham City Research "per l'important mal causat, tant financer com reputacional" a l'empresa i, de l'altra, convocarà aquest mateix dijous una conferència telefònica amb inversors amb l'objectiu de refutar les acusacions de l'inversor baixista.

En concret, els títols de la companyia han culminat la sessió amb una alça de l'11,99%, fins a marcar un preu d'11,815 euros, liderant els guanys del selectiu madrileny, després d'aprovar a més a més el seu consell d'administració "unànimement" totes les transaccions qüestionades per Gotham sobre la farmacèutica catalana. En concret, l'inversor baixista acusava en el seu informe Grífols de manipular les seves ràtios de deute i el resultat brut d'explotació (Ebitda) per reduir artificialment el palanquejament, per la qual cosa va advertir que les seves accions serien "no invertibles".

Després de la publicació d'aquest informe, els títols de la companyia van arribar dimarts a cedir un 42%, per a finalment concloure la sessió amb un retrocés del 25,91%, la qual cosa la va portar a deixar-se 2.200 milions d'euros en borsa. No obstant això, Grifols ha arrencat la jornada borsària d'aquest dimecres a l'alça, liderant els ascensos de l'Ibex-35, amb una pujada de gairebé el 5%, que posteriorment ha anat ampliant al llarg del dia.

Grifols ha afegit que l'informe de Gotham City també va danyar totes les seves parts interessades i que va provocar, textualment, una gran preocupació als seus pacients i donants. El consell d'administració de Grifols ha reafirmat a més a més que "fa costat plenament" al conseller delegat i president executiu, Thomas Glanzmann, de qui ha dit que ha col·laborat de manera decisiva en el creixement i desenvolupament de l'empresa des de la seva incorporació el 2006.

A banda d'això, ha afegit que les operacions compten amb "tota la informació i documentació de suport necessàries, incloent-hi valoracions i opinions de tercers". En aquest sentit, ha criticat que la signatura estatunidenca qüestionés el preu per a la compra de centres de donants i ha dit que és "difícil d'entendre si no es té la informació adequada". El conseller d'administració ha reblat que "com en la compra de qualsevol negoci, el preu pagat no és només el preu dels actius, sinó també la seva capacitat de generar beneficis".

[noticiadiari]2/267313[/noticiadiari]
 

Reunió amb inversors

En aquest context, Grifols celebrarà en les pròximes hores l'esmentada conferència telefònica amb inversors amb l'objectiu de refutar les acusacions de Gotham City Research i proporcionar més detalls sobre la recent "informació falsa" i les "especulacions" publicades pel fons baixista. La farmacèutica catalana ha assegurat que en finalitzar la conferència, hi haurà una sessió de preguntes i respostes en la qual només es permetrà a analistes de venda fer preguntes, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D'aquesta manera, la companyia segueix fil per randa el seu full de ruta per tractar de desmuntar un per un els arguments esgrimits per la signatura baixista en el seu informe.