El Banc Sabadell ha sortit en tromba contra el BBVA. L'entitat catalana ha acusat la basca davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de vulnerar la norma d'opes i d'oferir dades incompletes que vulneren el règim d'operacions i que "poden afectar el mercat". Més concretament, en el text que s'ha presentat al supervisor dels mercats es llegeix que el BBVA "ha publicat una documentació, no incorporada a l'anunci, i que la informació proporcionada a la reunió vulnera l'article 32.1 del Reial decret 1066/2007, de 27 de juliol, sobre el règim de les ofertes públiques d'adquisició de valors i, en general, introdueixen dades incompletes que poden afectar el mercat".
El seu objectiu, han comunicat, és que la CNMV tingui tota la informació de manera "transparent" i es garanteixi, així, un "procés ordenat i correcte". El cert, però, és que tot fa pensar que aquesta acció és només un intent desesperat per obstaculitzar l'opa hostil per comprar el Sabadell que han llençat aquest mateix dijous els bascos presidits per Carlos Torres.
A què es refereix exactament el Sabadell?
Durant aquesta jornada el BBVA ha ofert una roda de premsa i una compareixença amb analistes en què, segons la banca catalana, ha donat una sèrie de detalls que fins ara els havia ocultat tant a ells com al mercat. A què es refereixen exactament? A tres punts.
El primer, el fet que els bilbaïns s'hagin compromès a augmentar en 5.000 milions el crèdit al país -una xifra condicionada a l'evolució del negoci- si finalment tanquen la compra del Sabadell. Fins ara, el número concret que ha proporcionat el mateix president de l'entitat no tenia constància en cap mena de document quan es plantejava l'opa.
El segon, la política de dividends, que queda incompleta. I el tercer, els acomiadaments que no han estat concretats. I és que Torres no ha precisat en cap moment quina seria la reducció de plantilla que es pretén realitzar, tot i que la presentació a analistes del banc sí que parla d'un cost de més de 800 milions d'euros l'any.