Terrassa, Sabadell i Manlleu fixen el rumb de la fusió

Publicat el 21 de juliol de 2009 a les 19:35
De moment tres i tercera a Catalunya, malgrat el Banc d’Espanya
 
Ara el rumb ja està fixat. Malgrat que el Banc d’Espanya preferiria que la fusió abastés més entitats, fins arribar a  50.000 milions d'euros en fons i , com a mínim, de 1.200 oficines, les tres entitats, de moment, van soles. Recordem que la més gran, Caixa Sabadell, té uns actius de 12.380 milions i uns fons propis de 570; Caixa Terrassa té actius de 11.842 milions i uns fons propis de 560; i Caixa Manlleu suma 2.629 milions d'actius i 116 de fons propis. Les tres entitats sumen un total de 764 oficines obertes: Sabadell té 379 (d'elles, 353 a Catalunya); Terrassa té 281 (d'elles, 268 en la comunitat); i Manlleu 104, de les quals 101 estan a Catalunya.
Això és, uns recursos propis de 2.268 milions d’euros i una mitjana de coeficient de garantia i solvència del 12,4%, més de quatre punts superior al mínim (8%) que marca el Banc d’Espanya.
En volum d’activitat, l’entitat ocuparia el tercer lloc en el rànquing de l’estalvi català i el novè per dipòsits administrats entre la quarantena de caixes que operen a Espanya.

Complementarietat
 
Les tres entitats han insistit en que ‘les xifres presenten un alt nivell de complementarietat de les seves xarxes i, sobretot, coincideixen en una cultura i en uns valors arrelats al llarg de la història’. Una manera de deixar clar el ‘compromís amb el desenvolupament del territori en el qual operen’ .

L’Obra social, cada orella amb sa parella
 
El fins ara principal escull de les negociacions, l’obra social, ja ha quedat resolt. Cada entitat mantindrà l’autonomia proporcional al seu territori d’influència, i a mida, dels seus fons, l’obra social que li pertoqui. Una mesura que permetrà continuar la tan anomenada territorialitat d’aquestes entitats.