Autor/a
Enric Marín i Otto

Enric Marín i Otto

Degà de la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB

Degà de la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, on també soc professor de Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura. He fet recerca sobre la societat de la informació, les identitats culturals i el canvi social. Vaig ser secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya (2004-06) i president de la CCMA (2010-12). Coautor, amb Joan Manuel Tresserras, del llibre Obertura republicana. Catalunya desprès del nacionalisme.

17/11/2024

Els errors d’Esquerra

«Esquerra no va exhibir prou múscul governamental i va trigar massa a proclamar la idoneïtat del president Aragonès per a optar a un segon mandat»

20/10/2024

Junquerisme versus rovirisme

«Què és avui el junquerisme al marge del rovirisme? Estrictament, només l’aposta per un líder»

24/09/2024

A Esquerra no tot és veritat al mateix temps

«La suposada estructura B d'ERC no pot existir i no existir al mateix temps. Com més aviat es punxi el globus d’aquest relat de concepció conspiranoica, millor»

25/08/2024

Trimestre de congressos

«L’independentisme no sortirà de l’atzucac en què es troba si no es reforcen de forma clara els espais de l’esquerra nacional i del centredreta nacional»

11/08/2024

De Tarradellas a Houdini

«Durant set anys Carles Puigdemont ha pretès liderar l’independentisme conduint amb la mirada fixada en el retrovisor. En aquestes condicions, més tard o més d’hora havia de sortir-se de la carretera»

28/07/2024

Ni estat, ni nació?

«No cal ser particularment alarmista per entendre que la continuïtat de la identitat de projecte catalana està més amenaçada avui del que ho estava fa 14 anys»

14/07/2024

La cruïlla d'ERC

«Esquerra és l’única formació política que pot fer de ròtula entre les dues transversalitats que el progrés col·lectiu necessita»

07/07/2024

ERC, entre la insignificança i un nou impuls

«La legítima aspiració d’Oriol Junqueras a prioritzar el debat sobre el lideratge en la perspectiva del congrés ha barrejat totes les carpetes, reforçant la imatge de divisió i fractura interna»

17/06/2024

Catalunya després del 12-M i el 9-J

«La tortuosa aplicació de l’amnistia tanca el cicle polític de la repressió i n’obre un altre. Un nou cicle caracteritzat per la construcció nacional des d’una lògica autocentrada, inclusiva i socialment avançada»

23/04/2024

Fi de cicle polític a Catalunya (I)

«Reforçar l’autogovern, muscular la nació i fer una lectura geopolítica correcta per acabar de fixar reptes i prioritats seran vectors claus del nou cicle polític»

07/04/2024

Els escenaris del 13 de maig

«Tant se val que guanyi PSC, ERC o Junts, donar forma a qualsevol fórmula de govern tindrà inconvenients per conciliar els relats construïts des del 2017 amb acords estables»

24/03/2024

El «trumpisme» madrileny i nosaltres

«Ara mateix és difícil saber quina serà la visió que s’imposarà, però a diferència del que pensava fa només uns mesos, no descarto que s’acabi imposant l’anàlisi de Feijóo»

El més llegit