L'objectiu principal és analitzar l'impacte que tindria un esdeveniment d'aquestes característiques en el context actual de crisi ambiental, ecològica i energètica. Aquests científics consideren que els Jocs són "inviables" tècnicament i socioeconòmicament. Els científics i experts que l'impulsen són d'arreu del país i s'han basat per fer-lo en dades, publicacions i coneixements que ja hi ha escrits sobre diferents aspectes al voltant dels Jocs.
[intext1]
Anna Pérez ha alertat dels impactes ambientals que podrien provocar uns Jocs al Pirineu, davant el model "insostenible" que ara mateix es pateix en aquest territori, basat, en el turisme, i com això, s'encara davant la crisi ambiental, ecològica i energètica actual. El manifest es presentarà en societat i als mitjans de comunicació la setmana que ve, i previsiblement serà a Barcelona. Tot apunta que es farà en un acte el dijous 17 de febrer.
[h3]Vilagrà manté la consulta només al Pirineu[/h3]
Per altra banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, continua defensant que la consulta dels Jocs se celebrarà només a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, tot i les demandes del Berguedà, el Ripollès i el Solsonès. Així i tot, Vilagrà ha assegurat també que volen que aquestes tres comarques participin del procés i subratllat que estan intensificant les reunions.
[intext2]
La consellera de la Presidència ha assenyalat que el projecte planteja "col·laborar amb altres territoris" i "estats" que ja hagin celebrat uns Jocs Olímpics i que ja tinguin les "infraestructures adequades" per acollir algunes proves, com podrien ser els Alps o Sarajevo. Vilagrà ha exposat que no volen construir grans infraestructures si després no tenen sentit com a llegat dels Jocs. També ha dit que la candidatura valora incloure noves disciplines olímpiques, més vinculades a la muntanya que a la neu, com la BTT.
Altres notícies que et poden interessar
[noticiadiari]68/16123[/noticiadiari]
[noticiadiari]68/16104[/noticiadiari]