
Com ja va succeir per primer cop al 2005, Carmelo Paniagua tornarà a ser escollit per segona vegada consecutiva, president de la Federació Espanyola de Patinatge (FEP) el proper 21 d'abril. El principal responsable que Catalunya no sigui reconeguda internacionalment en l'àmbit de l'hoquei patins ha vist aquesta setmana com s'ha desinflat l'única candidatura alternativa que s'estava gestant, la que liderava el president del CP Polinyà, Miquel Àngel López, i on s'hi havia integrat també un home de reconegut prestigi com és l'exentrenador de l'IHC Igualada, el FC Barcelona i el Reus Deportiu Carlos Figueroa.
Preguntat sobre si ha rebut alguna pressió política o interferència que el convidés a no tirar endavant la candidatura, Lopéz afirma, "contundentment", que no. Però, en canvi, sí que assegura que ha notat falta de coherència amb el resultat final de les converses que ha mantingut amb clubs i associacions: "Em sorprèn que hi hagin sectors que m’hagin dit que volen un canvi però que, a l’hora de la veritat, no hagin donat el pas endavant", exclama amb resignació.
Entre les diverses explicacions donades a Nació Digital, López destaca que "no he estat capaç d’obtenir el suport d’un nombre important d’assembleistes". També considera que, el fet que l’electorat gairebé no s’hagi mobilitzat, és un símptoma que el patinatge català i espanyol acaben estant contents amb la gestió de Paniagua. Una bona prova és que en hoquei patins hi ha 555 electors, dels quals només 91 han demanat el vot per correu i només 41 l’han exercit. Precisament, les votacions és un dels aspectes que López creu que la normativa ha de canviar: "No pot ser que per votar en persona només ho puguis fer a Madrid i no a la seu territorial de Barcelona per exemple, cosa que facilitaria la participació."
El president del CP Polinyà afirmava que es presentava "amb la voluntat de treballar pels clubs i de posar al dia les estructures de la federació", considerant que les actuals encara estan encallades al passat. Entre les propostes del seu programa destacava el fet que ell mateix renunciava al sou que li correspondria pel seu càrrec, al considerar "que els recursos que genera la federació han d’acabar revertint directament als clubs i no en els dirigents".
López valora la feina feta durant aquests mesos pel seu equip: "M’ho he passat molt bé, perquè he conegut a molta gent interessant, i això m’anima a agafar experiència de cara a properes ocasions", avisa.
Fresno i Roma
Els destins de l’hoquei estatal seguiran regits pels mateixos protagonistes dels tristos episodis de les assemblees de la Federació Internacional de Patinatge a les ciutats de Fresno(EUA) al novembre del 2004 i a Roma(Itàlia) un any després, on la Federació Espanyola de Patinatge va activar tota la seva maquinària diplomàtica per evitar l’ ingrés de Catalunya a l’àmbit internacional. D’aquells episodis sempre es recordarà la imatge de l’actual president, Carmelo Paniagua, amb un passaport espanyol a la mà, argumentant que una federació que els seus membres comparteixen la mateixa documentació, no pot entrar a l’escena internacional.