Per primer any, la pista de gel d'Olot comptarà amb aigua regenerada. És la mesura que adoptarà l'Ajuntament per reduir el consum d'aigua que té la pista a l'hora de fabricar el gel que la cobreix.
Arran de la sequera, s'utilitzarà l'aigua regenerada per produir els cinc centímetres de la capa inferior de gel i els dos centímetres de la capa superficial es produiran amb aigua de xarxa.
L'aigua regenerada es portarà amb un dipòsit procedent d'una de les quaranta plantes de regeneració que hi ha a Catalunya. En aquestes plantes es tracta l'aigua residual, es depura a través de diferents processos i se li fa un tractament addicional per fer-la apta per a usos industrials, municipals o agrícoles. Aquesta aigua no és potable.
Malgrat l'ús d'aquesta mesura que reduirà el consum d'aigua té la pista (al voltant de 34.000 litres d'aigua), l'Ajuntament recalca que l'equipament és una aposta municipal per afavorir el comerç: "Al final, entenent el context, creiem que és un tema més estètic perquè la quantitat d'aigua que s'utilitza realment comparada amb altres activitats de la ciutat és poca. Al final, posem a la balança l'impacte que acaba tenint", diu el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.
[noticiadiari]10/28484[/noticiadiari]
La pista d'Olot té uns 300 metres quadrats i els últims anys ha acollit més de 9.000 patinadors que han aportat dinamisme i gen al Nucli Antic. "Al costat de la sostenibilitat ecologia hi posem les altres dues sostenibilitats: la social i l'econòmica. Sense els impostos de les empreses i els comerços, les dues primeres sostenibilitats no podrien ser possibles. Es tracta d'una activitat que acull 10.000 patinadors més els familiars d'aquests patinadors. Posat a la balança, prioritzem que Nadal vagi bé a les activitats econòmiques", remarca Vayreda.
L'Ajuntament ha posat sobre la taula pistes sintètiques que també utilitzen altres municipis i que no tenen gel, sinó altres materials que també permeten lliscar damunt la superfície. Vayreda, però, assegura que les mateixes empreses instal·ladores d'aquestes pistes afirmen que "tenen menys patinadors" i per això les han descartat.
La pista de gel d'Olot s'obrirà el pròxim dilluns 18 de desembre fins al diumenge 7 de gener.
La pista de gel d'Olot utilitzarà aigua regenerada
D'aquesta manera, l'Ajuntament vol rebaixar l'impacte ambiental que pot tenir l'equipament
ARA A PORTADA

- Pau Masó Ros
- Responsable de NacióGarrotxa
Publicat el 04 de desembre de 2023 a les 08:00
Et pot interessar
-
Societat Olot, protagonista del cupó de l'ONCE
-
Societat La Ruta de les Tapes d’Olot 2025 comptarà amb vint establiments
-
Societat Els Mossos prometen «tolerància zero i resposta contundent» contra les ocupacions a la Garrotxa
-
Societat Hospitals, depuradores o xarxa d’aigua: quin marge té la Garrotxa si es queda sense llum?
-
Societat Crítiques a la taula d’emergències de la Garrotxa durant el tall de llum: «No va respondre ningú»
-
Societat Sis mercats i desenes d’activitats: així serà la Fira de l’1 de Maig 2025 d’Olot