El projecte que ara es presenta parteix del canvi dÂÂ’estils i del paisatge urbàde Girona i del seu centre històric. El seu objectiu —segons han avançat els autors de lÂÂ’obra que dóna nom a lÂÂ’exposició— “és tornar a mirar els llocs que artistes sobradament coneguts com Santiago Russinyol, Mela Mutermilch, Prudenci Bertrana o estrictes contemporanis nostres com Josep Perpiñào, per exemple, el jove artista Joan Mateu, han visitat amb anterioritat però no des de la pintura sinó des de la fotografia”. La mirada obertament subjectiva de lÂÂ’artista plàstic, en aquest sentit, es veu actualitzada per la suposada objectivitat del dispositiu fotogràfic: dues vistes “idèntiques” en relació al seu referent (sempre Girona) però diferents en relació al mitjàexpressiu i al moment cronològic de la seva respectiva realització. Al seu temps, el llibre parla de lÂÂ’artista i del seu moment històric, de com sÂÂ’ha modificat una cosa aparentment tan senzilla com lÂÂ’acció de mirar.
Per Josep Maria Noguer —president dÂÂ’El Centre— “es tracta, en darrera instància, fer més propers els nostres artistes i, al mateix temps, redescobrir la nostra ciutat”.
El llibre forma part de la col•lecció dÂÂ’obres editades per El Centre des de lÂÂ’any 2002 per promoure entre els gironins i els visitants el centre de la ciutat i el seu comerç. LÂÂ’exposició romandràoberta a les sales Carbonera i Cisterna del Museu del 26 de març al 30 dÂÂ’abril i
ambdues actuacions sÂÂ’emmarquen aquest any dins el actes del 10è aniversari dÂÂ’El Centre.
ambdues actuacions sÂÂ’emmarquen aquest any dins el actes del 10è aniversari dÂÂ’El Centre.