Augmenten un 10% els viatgers de transport públic de l'Àrea de Girona

Publicat el 19 de maig de 2010 a les 15:49

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat de l'Àrea de Girona ha fet aquest dimecres balanç de l'evolució del nombre de viatgers del transport públic entre abril de 2009 i març de 2010. Així, l'àrea ha registrat un increment de viatgers interanual de 10,73 %, arribant a més de 6,4 milions de passatgers. A més, ha comptabilitzat 51.033 operacions de recàrrega d'abonaments integrats, un 8% més. La T-10/30 és la targeta més venuda i arriba al 47% del total, seguida de la T-10, amb el 30%.

Més de 6,4 milions de viatgers

El Consell d'Administració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de l'Àrea de Girona, reunit aquest dimecres, ha fet balanç de l'evolució del nombre d'usuaris del transport públic en aquesta àrea, per avaluar la consolidació del sistema tarifari integrat, en marxa des de l'estiu del 2008.

En aquest sentit, des d'abril de 2009, i fins aquest mes de març, el nombre de viatgers del transport públic a l'àrea de Girona ha experimentat un creixement interanual de prop de 10,73%. Així, s'ha assolit la xifra de més de 6,4 milions de passatgers, enfront dels 5,7 milions que es van comptabilitzar al mateix període de l'any anterior.

42.800 recàrregues més en un any

Pel que fa a recàrregues de targetes, s'han registrat en un any (d'abril de 2009 a març de 2010) 42.857 operacions més, de manera que en total s'han registrat 51.033 recàrregues, des de l'inici de la integració tarifària (juny 2008) fins al març de 2010. En el període entre l'inici de la integració tarifària i el març de 2009 se'n van comptabilitzar 8.176.

Per tipus de títols, des de l'inici de la integració tarifària, la T-10/30 és la més recarregada i representa el 46,8% del total. La segona més recarregada és la T-10, que representa el 30%, i la T-50/30 és la tercera, i representa el 20,4% de títols recarregats.

Tot i això, el títol més utilitzat és la T-50/30 amb 455.657 validacions registrades fins al mes de març de 2010, des de l'inici del sistema tarifari integrat.

4 nous punts de recàrrega de targetes

D'altra banda, l'ATM de l'Àrea de Girona ha posat en marxa 4 nous punts per a recarregar els abonaments integrats a disposició dels viatgers. Es tracta de les taquilles de Sarfa i Autocars R. Mas a l'Estació d'Autobusos de Girona, les taquilles de Teisa a Banyoles i les taquilles d'Autocars R. Mas, a Vidreres.

L'objectiu és multiplicar les opcions per a facilitar als usuaris la recàrrega de les targetes, perquè sigui fàcil, immediata i accessible per a tothom. Amb els 4 nous punts, la xarxa de recàrrega arriba a més de 150 punts, entre quioscos, estancs, llibreries, autocars, etc.

Nou butlletí electrònic amb informació actualitzada

Finalment, l'ATM de l'Àrea de Girona ha presentat el nou butlletí informatiu en format electrònic, que s'elaborarà amb periodicitat bimensual, amb l'objectiu de difondre tota la informació relacionada amb les actuacions i novetats impulsades per l'ATM, perquè els viatgers interessats hi puguin accedir amb facilitat.

El nou butlletí s'envia a diferents col•lectius com associacions de veïns, centres socials, centres cívics, etc, i a més, es pot consultar al web de l'ATM de l'Àrea de Girona.

El butlletí inclourà informació de millores de serveis, horaris o modificacions de línies, xifres de balanç de viatgers o altres iniciatives que dugui a terme l'ATM en la línia de millorar el servei de transport públic a la zona.

47 municipis i més de 6 milions de viatgers

L'àrea de Girona abasta un total de 47 municipis repartits entre les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany i La Selva, que sumen en conjunt més de 263.000 habitants. Es divideix en set zones que estableixen les diferents tarifes a aplicar, tenint en compte els criteris de distància recorreguda i els serveis de transport que les connecten.

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat de l'Àrea de Girona es va constituir a l'agost del 2006 amb la finalitat de coordinar el sistema de transport públic de viatgers en àmbits territorials de les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva. Precisament, la integració tarifària és un dels objectius prioritaris que van motivar la seva creació, i ara aquest organisme és l'encarregat de gestionar, potenciar i estendre aquest sistema a totes les comarques gironines.

Actualment, l'ATM està formada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l'Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal del Gironès, el Pla de l'Estany i La Selva. La Generalitat assumeix el 85% del seu finançament i les entitats locals el 15%.