No hi ha res decidit sobre el futur del Tapís de la Creació de la Catedral de Girona. El Capítol ha emès un comunicat on assegura que encara estan a l'espera dels resultats d'un informe definitiu que servirà per decidir on el restauraran i durant quant temps. Tot i que el Govern defensa que cal portar aquesta peça única al Centre de Restauració de Béns Mobles que la Generalitat de Catalunya té a Valldoreix, el president del Capítol de la Catedral, mossèn Jaume Julià, ha reiterat que la primera opció és que la restauració es faci en el mateix recinte de la Catedral per evitar "un trasllat sempre perillós" i per no deixar els visitants de Girona "senes la contemplació d'aquesta obra insigne".
El director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Antoni Baulida, va explicar dilluns que havien mantingut una reunió amb representants del Capítol de la Catedral per mirar de "fer-los entendre" que el Tapís de la Creació s'havia de traslladar al Centre de Restauració de Béns Mobles de Valldoreix per restaurar-lo. Segons Baulida, la restauració del brodat tindrà un cost de 150.000 euros que correrà a càrrec de la Generalitat i que s'allargarà durant tres o quatre mesos. A més, afegia que aquests diners no inclouen el cost de l'assegurança.
El president del Capítol de la Catedral, mossèn Jaume Julià, ha volgut precisar alguns aspectes de les informacions aparegudes sobre la intervenció en el Tapís de la Creació prevista en el pla romànic obert. En un comunicat, expliquen que des del primer moment la seva prioritat és que la restauració es faci al recinte de la Catedral per una doble raó: no deixar d'exposar-lo al Museu del Tresor de la Catedral de Girona i perquè creuen que un trasllat sempre és perillós. Afegeixen que encara no hi ha cap decisió presa fins tenir els resultats de l'informe definitiu i fins que l'òrgan col·legial l'avaluï i decideixi què fer.
En el comunicat recorden que l'any 2009, i per iniciativa de la Generalitat, van incloure el Tapís en el pla romànic obert. Des d'aquell mateix moment, continua la nota, el Capítol va demanar la creació d'una comissió de tècnics que estudiés la intervenció a realitzar-hi. Els representants del Capítol s'han anat reunint amb els tècnics del Centre de Restauració de la Generalitat, del Museu Nacional d'Art de Catalunya, de l'Instituto del Patrimonio Histórico Español de Madrid i del Museu d'Art de Girona, per tal d'anar seguint els estudis tècnics sobre la restauració i l'adequació de l'espai expositiu. El Capítol explicita que el pressupost previst inicialment era de 110.000 euros i que la darrera reunió va ser el 31 de maig.
El Capítol també recorda que, per iniciativa pròpia, en la segona meitat del segle XX van dur a terme dues restauracions del Tapís, el 1952 i el 1974. D'altra banda l'any 2002 el Capítol va encomanar el projecte d'uns nous espais per a l'exposició del Tresor, que incloïa una sala dedicada al Tapís d'acord amb els darrers criteris museístics. Un projecte ha restat pendent d'execució.