Girona presenta el Pla Estratègic de Cultura

El document final s'ha presentat aquest dimecres a la tarda al Saló de descans del Teatre Municipal.

Publicat el 01 de desembre de 2010 a les 20:08
La presentació del document del Pla Estratègic de Cultura, que s’ha dut a terme aquest vespre al Teatre Municipal, ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, la tinenta d’alcalde de Cultura i Educació, Lluïsa Faxedas, i un dels representants del Consell de les Arts i la Cultura, David Coll.
 
També hi ha participat l’equip de la consultora ICC i de l’Oficina tècnica del pla, però sobretot cal remarcar la presència d’una nombrosa representació de persones del sector cultural de la ciutat, moltes de les quals han participat activament en la configuració del document.
 
La presentació ha servit per explicar el contingut del document del Pla Estratègic, que s’ha lliurat als assistents i que està format per dues parts complementàries. Per una banda conté el resum executiu del diagnòstic, que recull una visió de l’estat de la cultura gironina, i per l’altra l’estratègia, dividida en les sis línies estratègiques tranversals que defineixen les propostes de futur per la ciutat:
 
1. La cultura com a eix central del model de ciutat de Girona.
2. Una ciutat que lidera el seu entorn cultural.
3. El desenvolupament cultural com un projecte compartit.
4. La cultura, una oportunitat de desenvolupament econòmic.
5. La cultura al servei de la cohesió social.
6. L’aposta per la creació i la contemporaneïtat a la ciutat de la memòria.
 
El document finalitza amb 4 annexos: el pla d’acció pel 2011, el detall de les fases i objectius operatius dels projectes motor de cadascuna de les línies estratègiques, el sistema de seguiment i avaluació i, finalment, una relació de les persones que han participants que al llarg de tot el procés d’elaboració del Pla Estratègic han fet arribar les seves aportacions a l’Oficina Tècnica del Pla Estratègic.
 
Des del Consell de les Arts s’ha destacat la participació desinteressada de les persones, agents culturals i entitats que voluntàriament varen participar tan en les diverses entrevistes i taules sectorials, com en la jornada participativa que es va fer a la Casa de Cultura el passat mes de juny.  És per aquest motiu que es pot parlar d’un document plural i complert, en el que es recull un gran ventall de punts de vista. És remarcable que han participat fent aportacions unes 300 persones i que a més, han assistit als dos actes de presentació del Pla unes 250 persones.
 
Finalment, s’ha recordat que a partir d’ara comença la tasca més important, que és la de materialitzar en fets el que s’ha pactat en el document del Pla Estratègic, i de la qual tot hem de ser partícips. Per aquest motiu, per tal d’assegurar que es compleixen els objectius proposats, el Consell de les Arts impulsarà un procés continuat d’avaluació i seguiment del document del Pla Estratègic de Cultura.