Des del 10 de juliol del 2006 fins al 22 de novembre del 2007, els Serveis Tècnics de Recerca de la UdG han rebut un total de 103 casos i 277 mostres d'aquests. Només en dues ocasions, els tècnics han hagut de retornar les mostres perquè l'avançat estat de descomposició de les restes feia impossible la identificació dels cadà vers. Dels 101 casos atesos, 85 pertanyen a la demarcació de Girona, tres a Barcelona, set a la resta de la demarcació de Barcelona i sis a Tarragona.
Un cop valorat el funcionament d'aquests primers mesos, la consellera de JustÃcia, Montserrat Tura, ha afirmat que arribaran a Girona mostres provinents d'altres territoris i no només es posarà l'accent en els casos ocorreguts a la demarcació, com s'ha fet fins aquest moment. Ara bé, Tura ha afirmat que les proves que s'efectuen a Girona són aquelles que requereixen major celeritat per ser lliurades i per tal que els procediments judicials puguin continuar. 'No podem dir que vindran a Girona totes les proves que requereixin tots els forenses de Catalunya sinó aquelles que requereixen de més rapidesa', ha puntualitzat la consellera.
EspecÃficament, a les dependències de la Universitat de Girona arriben les restes orgà niques de casos de persones vives que han de ser identificades perquè tenen pèrdua de memòria o identificacions a través de taques de sang, identificació de cadà vers o de restes cadavèriques, casos de parentiu genètic, agressions fÃsiques amb violència o agressió sexual i també situacions d'homicidis amb o sense agressió sexual.
Durant els mesos estudiats, sobretot s'ha treballat en casos d'agressions sexuals -52 dels 101 casos- i, per sexes, les vÃctimes han estat 46 dones, cinc homes i un transexual. També s'ha treballat en cinc casos d'homicidi que corresponien a les restes de tres dones que havien patit agressió sexual i dos homes, un del qual també havia estat violat.
Actualment a Catalunya només es fan proves d'ADN a l'Institut Nacional de Toxicologia, a Barcelona, a la UdG i en alguns laboratoris que els Mossos d'Esquadra tenen habilitats, a banda d'altres laboratoris de carà cter privat. Tot i l'anunci de la consellera de què, a partir d'ara, Girona rebrà més nombre de casos d'urgència per analitzar, Tura ha afirmat que es reforçarà el sector amb un nou laboratori que s'obrirà al nou edifici de l'Institut de Medicina Legal i Forense que s'està acabant de construir a Barcelona.
A més, la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, ha explicat que properament els Serveis Tècnics de Recerca, que ara estan ubicats al soterrani de la facultat Politècnica, es traslladaran al Parc CientÃfic i Tecnològic per a treballar en millors condicions. Geli també ha esmentat l'important esforç pressupostari que la universitat ha fet per adquirir la tecnologia puntera per a realitzar aquestes proves. La inversió ha arribat als 2.500.000 euros.