
La pirotècnia murciana Hermanos Ferrández ha guanyat el 41è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes (Selva). Al llarg dels sis dies que ha durat el concurs, s'han llençat més de 7 tones de pólvora i han passat per la ciutat més de 700.000 persones que no s'han volgut perdre l'espectacle pirotècnic dels Focs de Blanes. Segons Protecció Civil, durant els dies que ha durat la festa no hi ha hagut cap incident remarcable i tot ha transcorregut amb normalitat. El primer premi està dotat en 8.000 euros i el segon, que s'ha endut Pirofantasia Carlos Caballer de València, amb 3.000. A més, la pirotècnia Hermanos Ferrández podrà tornar a actuar l'any que ve.
Les sis empreses que han participat al concurs han estat escollides d'acord amb les bases aprovades en què s'especifica que la selecció de les empreses es farà segons les característiques de l'espectacle dissenyat, les novetats tècniques i altres aspectes originals en l'execució de l'espectacle i els premis obtinguts en els darrers 5 anys. La Comissió Tècnica és l'encarregada de vetllar per la qualitat tècnica dels llançaments. Per altra banda, el Jurat Qualificador avalua el color, ritme i dificultat, l'originalitat, el foc aquàtic, la potenciació de l'escenari i el conjunt artístic de l'espectacle.
Els premiats són les pirotècnies Hermanos Ferrández de Múrcia, amb 8.407 punts; Pirofantasia Carlos Caballer de València, amb 7.531; Zaragozana de Saragossa, amb 7.295; Parente Fireworks d'Itàlia, amb 7.211 punts; Europlà de València, amb 6.758, i Malta Fireworks de Malta, amb 6.564
Pirotècnica aquàtica i 750 kg de pólvora cremats
La companyia murciana Hermanos Ferrández va debutar el 24 de juliol amb un repertori amb elements innovadors, especialment amb la pirotècnia aquàtica, que va tenir molt bona acollida entre el públic. Més de 200.000 espectadors es van aplegar aquella nit a la platja per veure l'espectacle, que va comptar amb les clàssiques palmeres però també amb elements més nous, com ara la representació cromàtica de cares, cors o fins i tot meduses i fantasmes pels més imaginatius. En total es van cremar més de 750 quilos de pòlvora.
L'element més destacat va ser la pirotècnia aquàtica: sortidors de foc que es van estendre al llarg de tota la badia. Una sèrie de 'palmeres de perla blanca' a gran alçada i amb una caiguda lenta que va omplir el cel amb llàgrimes de foc va donar el tret de sortida. No hi van faltar les clàssiques palmeres, combinades amb sèries més noves que jugaven amb els colors i on s'hi podien veure representacions com ara cares i cors.
Els més imaginatius van poder veure el cel envaït de 'meduses', un dels elements que l'empresa va portar com a novetat, així com els anomenats 'fantasmes', discos que agafaven alçada deixant una llengua de foc al darrere per després desaparèixer lentament. Un dels plats forts va ser la traca final, una atapeïda i continuada seqüència de petards de diferents formes i colors que van posar punt i final a la segona jornada del concurs d'enguany.