La CUP demana que l'estelada onegi al balcó de l'Ajuntament

També volen que la ciutat es declari exclosa de la Constitució

Publicat el 09 de setembre de 2010 a les 19:03

Comunicat de la CUP Girona

La CUP demana que l'estelada onegi al balcó de l'Ajuntament i que la ciutat es declari exclosa de la Constitució

Després d'uns dies d'incertesa al voltant del format de la marxa, finalment la situació s'ha aclarit: la manifestació de l'Onze de setembre a Girona mantindrà el contingut desacomplexadament independentista, i comptarà, a darrere, amb un nou bloc menys revindicatiu, que acollirà les diferents sensibilitats a favor de l'Estatut.  En els dies previs a la Diada,  la CUP ha demanat que l'estelada onegi al balcó de l'Ajuntament i que aquest es declari exclòs de la Constitució.

La marxa de l'onze de setembre a Girona serà encapçalada per una pancarta sense signar, amb el lema 'Independència. Democràcia per als Països Catalans', que servirà per obrir una manifestació de marcat caràcter independentista, en la línia dels darrers anys. Aquesta convocatòria compta amb el suport de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'organització juvenil Maulets, i múltiples casals i col·lectius independentistes d'arreu de les comarques nord orientals, i ja s'ha convertit en tradicional després de més de 10 edicions, en què l'assistència no només s'ha mantingut, sinó que ha augmentat exponencialment. El partit polític Reagrupament, a darrera hora, també ha anunciat que s'hi adhereix.

La polèmica novetat d'enguany serà la participació d'un segon bloc en la manifestació, encapçalat pels principals partits parlamentaris, que s'han volgut sumar a la marxa amb un lema propi, que coincideix amb el de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona ('Som una nació; nosaltres decidim'). Aquest bloc, de caràcter més institucional i menys definit políticament, es manifestarà per primera vegada a la ciutat per la Diada.

La CUP fa arribar dues peticions a l'Ajuntament

Per altra banda, la CUP de Girona proposa  que l'estelada onegi al balcó consistorial durant la Diada. La formació rupturista entén que el marc jurídic i polític emanat de la Constltució de 1978 ha quedat obsolet, fet que s'ha palesat, per exemple, en la celebració de les consultes sobiranistes. En aquest sentit i responent al creixement de l'indepenentisme, la formació demana a l'Ajuntament "que faci onejar amb tota la solemnitat que el moment actual reclama, l'estelada a la balconada de l'edifici consistorial, com a símbol del canvi polític que
el poble català ha reclamat massivament al carrer els darrers mesos".

L'any passat, aquesta mateixa demanda fou desatesa per l'equip de govern, format per IC, ERC i el PSC. Com a resposta, durant la Diada, un jove va enfilar-se al balcó amb una escala i hi va lligar una estelada.

A través d'una moció, la CUP també ha reclamat un acord del Ple de l'Ajuntament que s'ha de celebrar el proper dimarts 14 de setembre perquè la ciutat sigui "exclosa moralment de la Constitució espanyola". La CUP recorda que ja són gairebé 50 els municipis que han impulsat acords en aquest sentit i que Girona no en pot ser una excepció. La formació apel·la als grups municipals amb sensibilitat nacional a impulsar
l'acord, tot i lamentar que fa unes setmanes una proposta similar ja quedés desestimada.