La Diputació de Girona i l'ajuntament de Perpinyà preparen un conveni marc per potenciar els intercanvis culturals

Publicat el 19 de novembre de 2008 a les 13:31
 
'Tant una vessant com l'altra, tenim unes apostes emergents i un espai sobretot des del punt de vista creatiu, molt potents que, com a institucions, ens pertoca consolidar i a la vegada projectar cap a l'exterior' ha dit Zamorano. Per tant, l'objectiu d'aquesta visita, segons el diputat gironí, era 'copsar les iniciatives que estem duent a terme una i altra institució i veure amb quina podem establir vincles de col·laboracions per potenciar-les i millorar-les'.
 
Un dels molts exemples d'aquesta possible col·laboració que Zamorano ha destacat és la redacció de l'Atles Paisatgístic que completarà l'Atles Literari de les terres de Girona i que recollirà la història de la pintura a les comarques gironines i a la Catalunya del Nord.
 
'En tots els camps de la cultura hem trobat coincidències i, aquí, el que es tractaria i el que estem buscant, és la formula que ens permeti a curt termini firmar un conveni per què aquest producte que s'està generant a Perpinyà pugui ser vist i difós a nivell de comarques gironines i a la vegada els productes que estem generant a les comarques gironines es faci també evident a la Catalunya Nord' ha manifestat Zamorano.
 
El tinent d'alcalde de Cultura de l'ajuntament de Perpinyà, Maurice Halimi, creu que més enllà dels intercanvis culturals, el que és important és de tenir 'una reflexió mútua' i 'una reflexió territorial' perquè les preocupacions són les mateixes d'una banda com de l'altra.
 
'Primer es tracta d'una preocupació catalana, arrelada en el patrimoni català i un territori extremament fort per? sobretot en un missatge euromediterrani que només podem tenir si ens recolzem sobre la força de persuasió que té Catalunya' ha afirmat Halimi.