Aquestes tasques han estat realitzades per un equip d'excavació d'entre 6 i 10 persones, dirigit per l'arqueòleg Josep Frigola, de l'empresa especialitzada en excavacions arqueològiques Janus S.L.
Els elements més antics excavats a Can Castells són un fons de cabana i una sitja que podrien estar datats d'entre els segles I i II aC. La singularitat de la troballa està en el fet que es tenen pocs exemples d'espais d'hàbitat ibèrica situats a la plana.
En les excavacions del sòl de la cabana s'hi han localitzat abundats fragments de material ceràmic de tradició ibèrica com terrissa comuna i àmfora. Però també s'ha trobat ceràmica grisa de la costa catalana i calats. Entre la terrissa recuperada també n'hi havia d'importada, com alguns fragments d'àmfora itàlica i un parell de fragments de ceràmica campaniana. Aquest conjunt de materials ceràmics ha estat el que ha ajudat als arqueòlegs a datar el moment de funcionament d'aquesta cabana, tot i que l'estudi no està acabat.
El segon jaciment que s'ha trobat a Can Castells correspon a l'època medieval. En aquest cas, les restes corresponen a un camp de sitges (forats que es feien a terra per conservar la collita de cereals i, un cop utilitzats, servien per abocar les deixalles i objectes inservibles). De moment, s'han excavat un total de 18 sitges i encara en queda un nombre similar per explorar. També han aparegut una sèrie de murs que, malgrat no han estat excavats, podrien correspondre a un mas medieval.
L'obra de desdoblament de la N-II, promoguda pel Ministeri de Foment, està executada per l'UTE Maçanet-Sils. L'UTE, com a empresa adjudicatària, finança les tasques d'excavació arqueològica.