La resta es continuarà portant a l'abocador, però abans es farà un nou procés de tractament per reduir la humitat, el volum i la fermentabilitat de la brossa. Això reduirà els olors i permetrà el seu aprofitament per a la recuperació d'espais naturals. El centre de tractament s'ubicarà al costat de l'abocador i costarà prop de 30 milions d'euros.
Els terrenys de l'antic abocador municipal de Lloret de Mar, que quan es va tancar es van convertir en un camp de Pitch and Putt, tornaran a tenir uns usos relacionats amb els residus. L'Ajuntament lloretenc hi ha projectat un centre de tractament de residus que servirà per minimitzar l'impacte que actualment significa l'abocament comarcal.
En concret, es reduirà el nombre d'abocaments a la meitat. La nova planta tindrà capacitat per tractar cada any 93.500 tones de residus. La meitat, un cop fet el triatge de paper, cartró, metalls i plàstics que els veïns no han fet a casa seva, es valoritzarà. La resta es continuarà portant a l'abocador, però abans es farà un nou tractament per reduir l'impacte que aquesta brossa té en el medi.
El procés dura unes sis setmanes i serveix per reduir les humitats i els olors. Els residus es compacten després en bales i es poden aprofitar per a tasques de recuperació paisatgística. La instal·lació costarà uns 30 milions d'euros i estarà enllestida en dos anys. L'Agència de Residus de Catalunya subvenciona l'obra. Actualment el camp de Pitch and Putt ja està tancat per manca de demanda.
El regidor de Medi Ambient de Lloret de Mar, Ignasi Riera, ha dit que malgrat l'existència d'aquesta nova instal·lació, cal continuar promovent la recollida selectiva, ja que és de 'molta més qualitat'. Per la seva banda, l'alcalde, Xavier Crespo, assegura que la planta de tractament 'projecta' i fa 'lluir' Lloret de Mar com un municipi 'modern' i 'de futur'.