A l'Observatori del Ter de l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, no han agradat gens les declaracions del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, que va manifestar que la situació és crÃtica i que, segons els cà lculs 'més optimistes' de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Girona podria entrar en fase II del decret de sequera a finals de gener del 2008, fase en què s'hauria de tallar l'aigua.
L'Observatori ha manifestat que comparteix que la situació és crÃtica, però considera una injustÃcia que quan estan passant uns 0,7 metres cúbics per segon pel llit del riu Ter al seu pas per Girona, i més de 0,6 s'estan enviant, cada segon, a l'à rea urbana de Barcelona, es puguin plantejar restriccions tan sols a Girona.
'Els talls d'aigua a comerços, habitatges i indústries de Girona no són la solució al fet que més d'un 80% de l'aigua que hauria de passar al riu Ter per Girona se'n vagi a l'à rea urbana de Barcelona. Si hi ha escassetat, les restriccions s'han d'imposar tant a la part de Ter que segueix el curs natural com a la part que es transvasa', declaren els seus responsables.
'Seria una perversió que a sobre de patir aquesta extracció tan injusta per desmesurada, les restriccions per la sequera només es patissin a les comarques gironines', afegeixien.
L'entitat també creu que, si les coses segueixen aixÃ, l'Ajuntament de Girona no hauria d'admetre les restriccions d'aigua a Girona sense que, abans o de manera simultà nia, s'apliquin a la resta de municipis abastits per l'aigua del Ter.