Aquestes dues empreses havien estat el referent de l'activitat industrial en aquest polÃgon industrial i, poc a poc, deixen pas a d'altres instal·lacions industrials dedicades des de la logÃstica a la construcció, passant per espais de magatzem o societats per produir i vendre energia solar.
Des del 2005, els solars d'aquestes dues empreses, situades de costat, es trobaven sense activitats i les naus, un cop buidades de maquinà ria, no tenien cap tipus d'utilitat. Però, poc a poc, s'ha aconseguit que retorni l'activitat a aquesta zona del polÃgon industrial, segons ha explicat l'alcalde de Celrà , Francesc Camps.
Per una banda, les instal·lacions de Panasonic, d'uns 68.000 metres quadrats, han estat adquirides per dues empreses. La part menor, de 16.000 metres quadrats, l'ha comprat la societat Mascotrans per a explotar-la ella mateixa i hi està construint una nova nau. Aquesta empresa està dedicada al transport i la distribució logÃstica. La resta de terreny, 52.000 metres quadrats, han estat adquirits per l'empresa que fabrica les Gomes Milán, amb seu a Mont-ras.
Aquesta darrera empresa ha venut o llogat algunes de les naus a altres societats que seran les que desenvoluparan les activitats al recinte de l'antiga planta de Panasonic, dedicada a la fabricació d'aspiradores. Per una banda, des de fa mig any està instal·lada l'empresa GAM -amb diferents delegacions a l'estat espanyol i Portugal i amb seu al PaÃs Basc- que es dedica al lloguer de maquinà ria. Aquesta empresa ha creat, a través de la Borsa d'Ocupació de l'ajuntament, tres llocs de treball per a persones del municipi.
D'altra banda, una altra parcel·la l'ha adquirit Point P., filial de Saint-Gobain i amb seu central a Torroella de MontgrÃ, que es dedica a la venta i distribució de materials per a la construcció. L'empresa ha decidit traslladar la seva seu central de Torroella a Celrà , on hi haurà el magatzem principal que abastarà els vint centres de venta que tenen arreu de Catalunya i França.
Una altra parcel·la, de les més petites i d'uns 6.000 m², és ja de Galeries Tarragona, una empresa del grup Expomobi, que està construint de nou una nau per emmagatzemar-hi mobles. Per últim, una altra part de l'antiga Panasonic l'ha comprat el CECAM (Centre d'Estudis de la Construcció i Anà lisi de Materials) per a ampliacions futures, ja que estan situats en una nau propera a les instal·lacions de l'antiga fà brica japonesa.
Segons ha explicat l'alcalde de Celrà , hores d'ara hi ha el 90% de les instal·lacions venudes o llogades i només queden les antigues oficines de Panasonic sense activitat. Tot i que no totes les empreses han començat l'activitat, Camps ha dit que és important que un cop hagin passat quasi tres anys, tot el recinte tingui planificació de futur i no estigui tancat.
Tèxtil CelrÃ
L'altra empresa que va tancar mesos després de Panasonic, a finals del 2005, va ser Tèxtil Celrà , l'altra històrica al municipi. Segons ha explicat l'alcalde, dos empresaris sota el nom de BRB 77 -un del sector tèxtil d'Anglès i el propietari de l'empresa Caldereries Rovira de Celrà - l'han comprat en la seva totalitat.
Aquests dos empresaris s'han reservat bona part de les naus per activitats pròpies. A la part del darrera de l'antiga tèxtil s'hi traslladarà l'empresa Caldereries Rovira, amb seu al mateix polÃgon industrial però que ara disposarà de més espai per créixer.
A la nau central del recinte, d'uns 20.000 metres quadrats, hi ha un projecte per instal·lar al sostre de la nau plaques solars i vendre l'energia que es creï. El projecte, sota el nom 'El Sol de Celrà ', l'han impulsat els mateixos empresaris que han comprat tot el recinte. L'interior d'aquesta nau l'estan reformant per llogar-la.
La part del davant del recinte, s'ha dividit en cinc parcel·les petites que han estat comprades per empresaris del sector de la construcció i metal·lúrgica que, de moment, no compten desenvolupar-hi cap activitat i que l'han adquirit només per tenir una reserva de sòl industrial.
Camps s'ha mostrat satisfet perquè després que moltes persones del municipi quedessin sense feina al tancar-se les dues fà briques, els terrenys han estat adquirits per persones 'amb una forta sensibilitat vers el món de la indústria'.