La Sardana a l'Escola, coorganitzada i cofinançada per la Diputació de Girona i els Serveis Territorials de Girona del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu fomentar el coneixement de la sardana entre els menors durant l'horari lectiu de les escoles. S'adapta al currículum escolar cercant punts de contacte amb diverses matèries: la música, l'educació corporal (la rítmica), les ciències socials (la història, la dimensió artística, els valors cívics) o les matemàtiques (exercicis de comptar i repartir).
Més de 90.000 alumnes
El projecte es va iniciar l'any 1997, després que alguns sardanistes significatius, entre ells la locutora gironina Francina Boris, demanessin la implicació del món educatiu en l'ensenyament de la sardana a la mainada. Des de l'Àrea d'Ensenyament i Cultura de la Diputació de Girona, es va crear un grup integrat per representants de l'Agrupació d'Esbarts de les Comarques Gironines, l'Agrupació d'Aplecs de les Comarques Gironines, l'Agrupació de Trobades Sardanistes Infantils, i la Unió de Colles Sardanistes, i es va organitzar una curset com a prova pilot per a escoles de la comarca del Gironès.
Des del curs 1997-1998, aquesta campanya s'ha anat consolidant com una proposta educativa fixada per a totes les escoles de les comarques gironines. El primer curs va comptar amb un pressupost de 8 milions de pessetes, i amb una participació de 98 escoles, 10.004 alumnes i 125 monitors. Fins a l'actualitat, hi han participat un total de 93.900 nens i nenes.