Publiquen els finalistes per fer l'avantprojecte del Bòlit

Resolta la penúltima fase del concurs, que es resoldrà entre el 16 i el 22 de novembre.

  • difici del Bòlit Centre d’Art Contemporani Girona | Ajuntament de Girona -
Publicat el 08 d’octubre de 2010 a les 18:07
S’ha resolt la penúltima fase del concurs per la redacció de l’avantprojecte de l’edifici del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona. De les 60 propostes que es varen presentar, 5 projectes passaran a la fase final que el jurat resoldrà entre el 16 i 22 de novembre.
 
Els finalistes, que rebran 5.000 euros per la redacció de les propostes són de molt variada procedència, tan nacional com internacional i han presentat diferents propostes d’un gran nivell.
 
Per exigència de les pròpies bases de la convocatòria, tots ells han hagut d’incloure en els seus dossiers algun projecte que hagin dut a terme i que pugui vincular-se a la construcció de l’edifici d’un Centre d’Art. Els equips seleccionats han estat:
 
-          L’arquitecte barceloní Josep Llinàs Carmona que encapçala l’equip format per Philipp Gasteiger, Jorge Martin, Llorenç Mestre, Enric Torner, Roger Subirà.
 
-          El tàndem format per CLAUS en KAAN Architecten (firma d’arquitectura líder a Holanda) i SELF Arquitectura S.L.P.
 
-          L’associació d’arquitectes formada per l’estudi gironí Bosch Capdeferrro S.C.P (Ramon Bosch i Bet Capdeferro) amb el barceloní Gustau Gili Galfetti i el reusenc David Tapias i Monné.
 
-          Els andalusos José Ramon Sierra Delgado y Enrique Lerma Dorado en col·laboració amb Estudio Duarte S.L. i Dimarq S.L.
 
-          Grup d’arquitectes format per José María de Lecea Flores de Lemus, Laura Aybar, Marta López i Xavier Monteys.
 
 
Aquests finalistes tindran 40 dies per realitzar i presentar una proposta més elaborada que hauran de presentar a mitjans de novembre (sobre el 15 de novembre). El guanyador tindrà un mes per presentar l’avantprojecte, la qual cosa se situa cap al 30 de desembre.
 
 
Els seleccionats
 
L’arquitecte barceloní Josep Llinàs Carmona que encapçala l’equip format per Philipp Gasteiger, Jorge Martin, Llorenç Mestre, Enric Torner, Roger Subirà, autors de la remodelació del Conjunt del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona. J. Llinàs Carmona és docent, comissari d’exposicions, autor de diversos articles i monografies sobre el món de l’arquitectura i ha obtingut premis com el FAD o el Nacional de Cultura (en la categoria d’arquitectura i espai públic) per la Biblioteca Jaume Fuster (2006).
 
El tàndem format per CLAUS en KAAN Architecten (firma d’arquitectura líder a Holanda) i SELF Arquitectura S.L.P. (Format pels arquitectes Giovanna Carnevali i Giacomo Delbene) que presenten com a referència el Museu Conmemoratiu Nacional Kamp Vught (2002). Autors de multitud d’edificis a Holanda, han estat candidats, entre d’altres, als premis Rietveld, Palladio i Mies van der Rohe i han estat guardonats amb el Grand Prix Rhénan d’Architecture (1997), el Lensvelt De Architect Interior Prize (2005) i l’Architectuurprijs DAC-pan 2008.
 
L’associació d’arquitectes formada per l’estudi gironí Bosch Capdeferrro S.C.P (Ramon Bosch i Bet Capdeferro) amb el barceloní Gustau Gili Galfetti i el reusenc David Tapias i Monné que tenen en la rehabilitació del Centre d’Art Cal Massó de Reus la seva carta de presentació. Bosch Capdeferro ha obtingut recentment el premi d’arquitectura que concedeix el Col•legi d’Arquitectes de Girona (COAC) per la Casa Collage al Call, mentre que G. Gili Galfetti és autor d’habitatges com la Casa Gaüses o de reformes com la del Balneari de Vichy Catalan.
 
Els andalusos José Ramon Sierra Delgado y Enrique Lerma Dorado en col·laboració amb Estudio Duarte S.L. i Dimarq S.L. que venen avalats pel projecte de rehabilitació i reforma del Centro Andaluz de Arte Contemporáneo a La Cartuja a Sevilla. D’ells se’n poden destacar les reformes a edificis patrimonials, l’ordenació de places i la construcció de teatres, ajuntaments i escoles entre d’altres. El primer és catedràtic de la Universitat de Sevilla.
 
I per últim, la proposta del grup d’arquitectes format per José María de Lecea Flores de Lemus, Laura Aybar, Marta López i Xavier Monteys vinculats al projecte de reforma i rehabilitació del Canòdrom Meridiana en un centre d’art (Edifici original de A. Bonet Castellana i J. Puig Torné, joia de la arquitectura racionalista única a  Barcelona, que va guanyar un premi FAD). Destaquen, també, per la construcció dels habitatges La Catalana i 22@glòries entre d’altres.