Slava's Snowshow
El muntatge és un viatge delirant i sense paraules a l’imaginari de l’artista, on les idees i les emocions s’expressen principalment a través de la neu. L’espectacle del pallasso és del que es posen més entrades a la venda en aquesta edició del festival amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques a tots els públics
Slava Polunin és un dels clowns més importants del món. Després de passar més de 15 anys treballant al Cirque de Soleil, el pallasso rus va fer les maletes i va decidir muntar el seu propi espectacle. El resultat ha estat Slava’s snowshow, un muntatge amb neu, pilotes gegants i clowns entranyables que ha passejat per més de 30 països i que han vist més de dos milions d’espectadors. L’espectacle aterrarà al Teatre Municipal de Girona, entre el 22 i el 25 d’octubre, dins del Festival Temporada Alta.
Mal Pelo celebra els seus 20 anys amb tres coreografies, una instal·lació i una exposició fotogràfica
Mal Pelo és una de les companyies de dansa capdavanteres de Catalunya i una de les que té una trajectòria més llarga. Aquest any la formació que encapçalen els directors artístics María Muñoz i Pep Ramis compleix 20 anys i ho celebra portant als escenaris del Festival Temporada Alta tres coreografies, una instal·lació i una exposició fotogràfica sobre espectacles de la companyia.
El recorregut per la trajectòria de Mal Pelo s’iniciarà a Girona amb la representació de Bach, una peça amb coreografia i interpretació de María Muñoz, a l’Ateneu de Celrà el 23 d’octubre. Bach es va estrenar al Teatre Lliure el febrer del 2004. El discurs de l’espectacle s’articula únicament a través del cos i la música de Bach. El muntatge és una aproximació al Clavecí ben temperat del compositor alemany, on la ballarina combina la dansa d’alguns preludis que sonen en directe amb la memòria d’algunes de les fugues ballades en silenci.
Una setmana després, el dies 30 i 31 d’octubre, la celebració del vintè aniversari de Mal Pelo continuarà amb la presència del coreògraf i ballarí Leo Castro. L’any 2001, la companyia catalana van posar en marxa el projecte L’Animal a l’Esquena, una estructura en xarxa basada en un intercanvi amb d’altres artistes i creadors. A Temporada Alta, Leo Castro i Jordi Casanovas formen part d’un projecte de laboratori iniciat per Mal Pelo l’any 2007 amb la voluntat de donar eines de creació i producció als intèrprets que han treballat en les creacions de la companyia al llarg dels anys.
Sota aquestes directrius, Castro dirigirà i ballarà a L’Animal a l’Esquena-Celrà el 30 i 31 d’octubre Amadou, on pren la càmera de vídeo com a com a punt de partida i eina d’exploració per a la construcció i escriptura de la peça.
“Ballar les cançons que sempre he volgut ballar”
Amb Jukebox, Jordi Casanovas, un altre col·laborador de Mal Pelo, inicia un camí creatiu i escènic propi. Casanovas diu que en aquesta coreografia “balla les cançons que sempre he volgut ballar. Cada música ens porta records, sensacions, mons, personatges, maneres de ser i de veure”. L’actuació es podrà veure el 25 de novembre en una única funció al Teatre de Salt.
El recorregut per la història de Mal Pelo es completa amb una instal·lació anomenada Refugi, de la qual són autors Muñoz i Ramis, i que està al Bòlit fins el proper 10 de gener, i una exposició fotogràfica d’espectacles de la companyia amb imatges de Jordi Bover. La mostra s’exposarà a l’Ateneu de Celrà durant tot el mes de novembre.