El director general de Transport Terrestre del PTOP, Manel Villalante, ha avançat que el nou servei dóna resposta 'a una demanda' formulada pels dos municipis. A més, en breu s'incorporaran millores en el transport públic entre pobles de l'altra banda de l'Empordà, que milloraran les connexions entre l'Escala, Torroella, la Bisbal, l'estació de trens de Flaçà i Girona.
A partir del dilluns 15 de setembre, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Platja d'Aro tindran tres noves expedicions d'anada i de tornada que reforçaran la línia actual i que connectaran els dos municipis amb Girona de manera més directa. Aquestes noves expedicions, que gestionarà l'empresa Teisa, permetran un estalvi d'un quart d'hora respecte els trajectes que es venien fent fins ara.
Segons ha ressaltat el director de Transport Terrestre, els nous autobusos llançadora s'incorporen aprofitant 'les millores que s'han portat a terme a la xarxa de carreteres' i amb l'objectiu d'impulsar l'ús del transport públic. Així, els autobusos aprofitaran les variants de Llagostera, Cassà de la Selva i accediran a Girona per la variant de la Creueta. 'En aquells municipis on hi hagi demanda clara, la intenció és establir serveis directes per evitar les parades intermitges', ha ressaltat Manel Villalante.
Les tres noves freqüències s'afegeixen a les existents que hi havia fins ara. 'S'ha de ressaltar que els autobusos intermedis i que paren als diferents municipis no perden quota', indica Villalante.
D'aquesta manera, els veïns de Sant Feliu de Guíxols i de Santa Cristina d'Aro tindran durant tot l'any dinou expedicions d'anada i tornada durant els dies laborables. L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, ha ressaltat que els nous serveis directes 'donen resposta' a una demanda de la població.
A Sant Feliu de Guíxols, els serveis llançadora pararan a l'estació i a la zona de Vilartagues; a Santa Cristina d'Aro, a la marquesina, i a Girona, al carrer Emili Grahit davant l'església de Sant Josep i a l'estació d'autobusos. El director de Transport Terrestre ha indicat que els nous autobusos permetran 'aprofitar les infraestructures viàries actuals' i possibilitar que els veïns de les dues poblacions que necessitin anar a Girona per fer gestions 'les puguin fer en un matí o una tarda'.
El preu del bitllet es mou entre els 4,10 euros (un de sol) o els 2,87 euros (abonament de vint viatges) des de Sant Feliu a Girona. Els horaris d'anada i tornada es fan a primera hora del matí (les set i les vuit, depenent del sentit del viatge), al migdia (tres quarts de dues i tres quarts de tres) i a darrera hora de la tarda (tres quarts de set i tres quarts de vuit).
Noves millores al Baix Empordà
El nou servei directe que començarà a funcionar a partir del dia 15 de setembre s'afegirà als que ja existeixen a Banyoles i a Olot i que van fins a Girona. El director de Transport Terrestre també ha avançat que abans de finals de mes, i amb la intenció que entrin en servei abans de finals d'any, s'anunciaran millores entre les connexions entre l'Escala, Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà, Flaçà i Girona. 'El que volem és potenciar els serveis als llocs on n'hi ha pocs i, sobretot, en aquesta part del Baix Empordà, coordinar les freqüències amb les arribades dels trens a l'estació de Flaçà', ha ressaltat Manel Villalante.