Hi ha una parella de llops a l'Empordà? Aquest fet, que suposaria un pas més en el procés per l'establiment d'aquest carnívor a Catalunya, és ara mateix un supòsit molt probable. Aquest dimecres es va poder fotografiar una parella de cànids al nord de l'Empordà i, segons el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, un dels exemplars seria la lloba detectada fa unes setmanes i l'altre, malgrat que no s'ha pogut identificar clarament, podria tractar-se d'un mascle.
Determinar si és un llop mascle
Els Agents Rurals, encarregats del seguiment del llop a Catalunya, investiguen les imatges preses aquest dimecres 11 de desembre a través d’una càmera de fototrampeig, ubicada prop d’una explotació ramadera de l'Alt Empordà que ja havia patit atacs. Hi apareixen dos cànids: un és amb "tota seguretat" la lloba detectada recentment en aquesta zona mentre que el segon no s'ha pogut identificar de forma fiable, malgrat que és força probable que es tracti d'un llop mascle.
El Departament de Territori ha anunciat que s’intensificaran les mesures de seguiment en aquesta zona -entre els termes de Cistella, Albanyà i Cabanelles- a través de càmeres i l’anàlisi de mostres biològiques, un fet que ha confirmar precisament si el segon individu és un mascle.
Un pas més cap a l'establiment del llop a Catalunya
La presència d'una parella de llops suposaria un pas més cap a l'establiment d'aquesta espècie a Catalunya, fet que només succeiria si acabessin criant. Al llarg de més de dues dècades, de fet, només s'han detectat individus solitaris, provinents de França i de la varietat italiana. Dels més de 20 exemplars que han arribat a Catalunya, només dos han estat femelles, una el 2008 i una segona identificada enguany a l'Alt Empordà.