​L'Escola El Vallès esdevé el segon centre educatiu en incorporar-se al programa «Magnet»

Amb aliança amb la UPC Terrassa, podrà potenciar l'ús de la robòtica i d'eines STEAM entre el seu alumnat

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana; la directora de l’Escola El Vallès, Eva Rueda i el director de la UPC Terrassa, Xavier Ramon, entre d'altres
La regidora d’Educació, Teresa Ciurana; la directora de l’Escola El Vallès, Eva Rueda i el director de la UPC Terrassa, Xavier Ramon, entre d'altres | Aj Terrassa
L.T.
08 de març del 2022
Actualitzat a la 13:23h
L'Escola El Vallès ha estat seleccionada pel programa Magnet aliances per l'èxit educatiu, un projecte en què forjarà una col·laboració estratègica amb la UPC Terrassa que li permetrà desenvolupar un projecte educatiu innovador que acabi sent de referència en el territori. La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, va anunciar l'acord aquest dilluns, 7 de març, el qual suposa el segon ingrés d'un centre educatiu de la ciutat al programa.

Inspirat en Magnet Schools dels Estats Units, el projecte promou una aliança de quatre anys entre una escola o un institut i una institució d'excel·lència en un camp del coneixement específic (ciència, tecnologia, art, disseny, comunicació audiovisual, etc). D'aquesta manera, l'acompanyament inclou assessorament, sessions de formació de l'equip docent per part de professionals i recursos per desenvolupar activitats amb l'alumnat.

L'aliança entre L'Escola El Vallès i la UPC Terrassa arriba després que el centre educatiu esdevingués una de les set escoles seleccionades en l'últim concurs per formar part del programa, del que ja formava part l'Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa.

En aquest sentit, l'escola podrà fer servir el coneixement científic com a eix del procés d'aprenentatge de l'alumnat, potenciant l'ús de la robòtica i d'eines STEAM, que estimulen el treball activant el pensament lògic, la imaginació o l'ús de diferents llenguatges, entre d'altres. 

En conjunt, el programa Magnet aplega 33 centres educatius amb un total de 10.168 alumnes i 1.107docents de 20municipis de tot Catalunya. Aquest curs 2021-22 comencen set projectes nous, entre els quals hi ha l'Escola El Vallès. La resta de centres catalans que s'han incorporat al projecte són l'Escola Ferreries (Tortosa), l'Escola l'Escola Margalló (Castelldefels), l'Escola Rubió i Ors (Reus), l'Escola Gabriel Castellà i Raich (Igualada), l'Institut La Serreta (Rubí) i l'Institut Rocagrossa (Lloret de Mar).