Els vins de Vall del Corb s'alien amb la gastronomia local

Se signa un conveni de col·laboració entre els elaboradors i restauradors d'aquesta subzona de la DO Costers del Segre

Publicat el 27 de gener de 2015 a les 10:20
Actualitzat el 27 de gener de 2015 a les 18:20

Foto de família durant la presentació oficial de la nova campanya dels vins de Vall Corb


Vins del Riu Corb, l'associació que uneix tots els cellers de la vall del riu Corb, ha impulsat una nova iniciativa per a promocionar els vins que elaboren així com la gastronomia i el patrimoni del territori de la vall juntament amb els restaurants de la seva zona d'influència.

La nova iniciativa, que s'ha presentat aquest dilluns a Tàrrega, arrenca amb la signatura d'un acord de col·laboració entre cellers i restaurants de la zona i el lliurament d'unes cartes específiques de Vins del Riu Corb perquè els clients dels restaurants puguin identificar i elegir els vins elaborats en aquesta subzona de la DO Costers del Segre.

El conveni estableix que cada restaurant oferirà una carta específica d'aquests vins, amb el compromís d'anar-ne augmentant el nombre d'ampolles de cada celler, a la vegada que informaran dels vins als seus clients. Els cellers per la seva banda, es comprometen a fer promoció dels restaurants en tots aquells suports de difusió que utilitzin, des de díptics a webs, així com també a oferir tastos i maridatges amb els establiments adherits que ho sol·licitin. L'acord signat té una vigència d'un any.

Cada restaurant presentarà, a partir d'aquest dilluns, la carta específica dels vins i 
escumosos untament amb la carta dels plats i la de begudes habituals amb informació de les propietats de cada referència. També està previst que els restaurants puguin tenir un identificatiu exterior per a donar a conèixer que disposen d'aquesta oferta de vins.

Pau Moragas, de la Cooperativa L'Olivera explica que aquest acord "mostra la voluntat dels restaurants i dels cellers de treballar de forma conjunta i d'establir sinergies per a afavorir el coneixement de la gastronomia i dels vins de les Valls del Corb". Moragas ha destacat la "complicitat amb els restauradors" i la "sensibilitat" que demostren envers els vins que elaboren. 

De la seva banda, Rosa Terés, del restaurant Cal Menut del Belianes, ha afegit: "Creiem 
en el producte i creiem en el territori. La signatura d'aquest conveni i tot el que comporta solidifica una relació que ja existia perquè ja teníem en compte els productes que s'elaboren al nostre voltant. Els nostres visitants agraeixen que els expliquem el caràcter, el paisatge i la tradició dels nostres pobles, i ho fem a través dels nostres plats i dels vins, que ha vegades són desconeguts. La carta, concretament, pensem que és un complement important per a poder oferir la informació als clients". 

Vins del Riu Corb també ha presentat un nou material de difusió turística que conté 
informació de tots els cellers de la vall (actualment s’han incorporat dos cellers a 
l’associació, de manera que tots els elaboradors de la vall es presenten en aquest full) i 
dels restaurants adherits al projecte, que són L’Hostal del Carme, L’Hostal Rector, L’Avi 
Siscu, Cal Menut, Lalà-Restaurant, La Cava, Antic Forn, La Cosa Nostra, Rocallaura-
Cafè, Antic Balneari de Rocallaura, El Tallat, El Degotalls, La Muralla, El Colomí, Restaurant Sommelier Hostelera, Bar El Foment, Ca la Maria, Som Somnis i Públic. 

Vins del Riu Corb és una iniciativa dels cellers L’Olivera Cooperativa, Cercavins, Casa 
Pardet, Cal Cabo Celler, Petit Duran, Analec, Comalats, Carviresa i Mas de Móra que compta amb l'acompanyament de GUSTUM, un projecte treballa per al desenvolupament del món rural a través dels productes locals.