Rebutgen la proposta de posar llaç groc als gegants de Solsona

No hi ha hagut consens entre les entitats

Publicat el 02 de juny de 2018 a les 01:30
Actualitzat el 02 de juny de 2018 a les 10:42

Imatge dels gegants de Solsona Foto: Arxiu

 

Els gegants de Solsona no duran llaços grocs. Recentment, l'ANC Solsona va demanar que els gegants solsonins lluïssin un llaç groc durant la festa de Corpus d'enguany. Però la resposta ha estat negativa, ja que, segons el protocol dels gegants, qualsevol canvi ha d’estar avalat per unanimitat pels tres estaments propietaris: Ajuntament, Vint-i-quatrena, i Geganters i, en el cas que ens ocupa, Ajuntament i Vint-i-quatrena van accedir-hi, però els geganters s’hi han oposat.

L'Assemblea de l'ANC a Solsona ha contestat als geganters amb una carta oberta en la que ha recalcat que es parla de "drets humans" i que el llaç groc és "només un símbol de solidaritat amb la gent que ha estat empresonada injustament".

En aquest sentit, recorda que se senten privats d'alguna cosa que hauria de ser un dret fonamental: el dret a "reclamar" justícia, només això." i adverteix que "ens volen fer creure que un llaç groc és una qüestió partidista... i no, "no és això, companys, no és això".

​L'Assemblea de Solsona reivindica el llaç groc, "perquè estem en contra de tants mesos de presó preventiva. Perquè la venjança no és el camí. Perquè el camí és la llibertat."

 "No és això, Geganters, no és això"

Avui parlem de drets humans.
El llaç groc és "només un símbol de solidaritat amb la gent que ha estat empresonada injustament".
L'alteritat, ara, avui i sempre l'hauríem de portar per bandera.
Avui ens sentim privats d'alguna cosa que hauria de ser un dret fonamental: el dret a "reclamar" justícia, només això.
Ens volen fer creure que un llaç groc és una qüestió partidista... i no, "no és això, companys, no és això".
Llaç groc sí, perquè estem en contra de tants mesos de presó preventiva. Perquè la venjança no és el camí. Perquè el camí és la llibertat.

ANC Solsona



​La polèmica està doncs, servida. Altres ciutats, com Berga, vesteixen els seus elements folklòrics, amb senyeres, estelades, o llaços grocs, però a Solsona, una de les parts que administra el patrimoni geganter, no hi està d'acord, i prefereix no mullar-s'hi. Amb tot, els geganters de Solsona han anunciat que properament faran arribar un comunicat on explicaran les raons del seu posicionament.