Zapatero crida des de Lleida a la mobilització en defensa de Sánchez perquè Catalunya hi guanya

El candidat Salvador Illa demana un gran resultat a la demarcació per passar pàgina d'uns governs independentistes amb ampli suport a Ponent però que no "han fet res"

Zapatero presentació PSC Lleida nació.jpg
Zapatero presentació PSC Lleida nació.jpg | Oriol Almacellas
26 d'abril del 2024
Actualitzat a les 21:11h

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha fet una crida a la mobilització socialista davant la pressió de la dreta i l'extrema dreta contra Pedro Sánchez. En un acte a Lleida, ha destacat la feina feta per Sánchez, en especial la defensa de la "convivència" a Catalunya. "Això és el que no els agrada", ha dit l'expresident, que ha defensat la "democràcia del respecte i que s'imposa a l'odi". Zapatero ha acusat d'hipocresia la dreta, que sempre ha defensat "la família" i ara ataca la família de Sánchez. "Ens mobilitzarem sense parar", ha assegurat, en defensa la democràcia i les institucions. "Es pensen que el carrer és seu i el país és seu? No, el carrer és de tots i el país és de tots", ha afegit.

Zapatero ha assegurat que té "afecte i admiració" per Catalunya i ha agraït el vot majoritari a les eleccions espanyoles al PSC, que va ser decisiu perquè el PSOE pogués tenir els suports necessaris per mantenir la Moncloa. També ha destacat el paper de Sánchez en la defensa de Palestina com a estat. "Això és el que no els agrada i ataquen", ha afirmat, perquè serà una nova "fita" del govern socialista. L'expresident ha condemnat l'actuació d'Israel i ha assegurat que serà una pàgina que avergonyirà tothom. "Pedro has de seguir, pel poble palestí", ha afirmat. "Faig una crida a tots els demòcrates, votin el que votin, per dir que així no", ha demanat, i ho ha vinculat a la defensa de la democràcia.

Per la seva part, Salvador Illa, ha continuat amb el seu discurs dels últims dies, en primer lloc, enviant força al president del govern. Tot seguit ha fet una crida a la unió, recordant a l’extrema dreta que aquests atacs només uniran, al poble espanyol.

Segons el candidat del PSC, l’inici de campanya és a Lleida per la importància que tindrà Ponent en les properes eleccions. Recorda, que és hora de continuar endavant i tancar la pàgina del procés, reafirmant que els governs independentistes “no han fet res”.

Per acabar Illa insta a obrir la tercera gran etapa de Catalunya. Aquesta etapa comença, segons ell, amb el lema del PSC “Unir i servir”.

L'acte de Zapatero i Illa a Lleida arriba poques hores després que el Centre d'Estudis d'Opinió ha donat com a clar guanyador de les eleccions catalanes al PSC.Tot i aquestes dades que proporciona el CEO, no seria suficient per aconseguir la majoria absoluta, i com és lògic, els pactes postelectorals estaran a l'ordre del dia. D'altra banda, tot i potser necessitar pactes per governar, Illa ha vetat qualsevol pacte amb l'extrema dreta.