Així és com Casassas explica la seva exposició i tal com ell veu el món, el seu món que ara és al Senegal però també a Catalunya:
Segons Casassas, "l'individu que surt de Senegal, o d'on sigui, per anar a viure en un altre lloc és un migrant (*), efectivament; però només es converteix en clandestí en el moment que arriba a un determinat lloc, i allà se'l considera com a tal: es matitza la seva condició vital afegint-hi un valoració subjectiva a la seva essència com a persona que abandona el seu lloc de vida per anar a instal·lar-se en un altre".
Les imatges obtingudes i els textos que les acompanyen, recollits tots ells a Dakar, volen mostrar el fenomen des de Senegal, reaccionant al punt de vista dominant i gairebé homogeni que s'observa a casa nostra quan es tracta el tema: ens posicionem en un òptica absolutament eurocèntrica i som incapaços de veure que darrere de cadasacuna de les persones que migra (els clandestins en la nostra terminologia, que és en definitiva el que són considerats, per damunt de la seva condició de migrants) hi ha uns homes i unes dones, amb una història i una vida pròpies, amb un origen i unes circumstàncies.
"El nostre desconeixement de l'altre és absolut, i normalment ni en sóm conscients ni treballem amb perspectives o mecanismes que ens ho facin entendre. Del desconeixement a l'arrogància hi ha una frontera molt vaga", diu Casasses des de Dakar.
(*)preferim el terme migrant, que no pas els termes emigrant o immigrant, tal com ho fa l’Agencia de Nacions Unides per a les Migracions, l’ Organitzacio Internacional de les Migracions (OIM).
fotografia de l'exposició Aquesta és una de les imatges que s'exposen a l'aparador.