
El que més valoren els representants de Brasil (que aquests dies són a la Seu d'Urgell per participar a la Copa del Món de Canoe Eslàlom) és la capacitat d'autogestió i l'aprofitament de les instal·lacions un cop passats els Jocs. En aquest aspecte, el Parc Olímpic del Segre s'ha convertit en un exemple de gestió que s'estudia arreu del món.
Justament, la Seu acull aquest cap de setmana la Copa del món de Canoe Eslàlom, una competició en la qual hi participen 278 palistes de 32 països, entre els quals destaca la presència dels esportistes pirinencs Núria Vilarrubla, Marc i Jordi Domenjó, Samuel Hernaz i Ander Alosegui, entre d'altres.
Aquesta competició es calcula que reportarà a la restauració, al turisme i al comerç de la Seu d'Urgell al voltant de 700.000 euros, i consolidarà la ciutat com un dels referents internacionals en el món del piragüisme.
Un altre exemple del paper destacat que la Seu té en l'àmbit del piragüisme és la trajectòria brillant de molts palistes formats a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre i l'exportació d'aquest talent ja que un cop finalitzada la trajectòria d'aquests esportistes en l'àmbit competitiu, molts d'ells segueixen vinculats professionalment al piragüisme com a entrenadors de diverses seleccions de tot el planeta.